User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: battery light and a demented dash, any suggestions?

  1. #1
    Regular Member TKD Colin's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    london
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default battery light and a demented dash, any suggestions?

    OK, so about a week ago i started the car (2.0DTi) and the battery light on the dash stays on, so i give the go pedal a little blip, battery light goes out but traction control light comes on and stays on....

    couple of days after that i start the car battery light stays on for a while it goes out comes on again with the dreaded car and spanner light, they keep flicking on and off each time battery light comes on spanner light accompanies it, then i get the tractions control light come on and the fuel gauge dies.

    then today i start the car to come home from work traction control light comes on followed by the battery light it keeps coming on and off and every time the battery light comes on the speedo and rev counter die this continues for the first few minutes of my journey.

    any suggestions as to what could be causing this greatfully recieved.

  2. #2
    Ex Vec-C Admin & Founder GARY3306's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ashington, Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    CIM module.
    [SIGPIC]VX<font color=Red>R</font> with added Courtenay <img src=https://www.vectra-c.com/forum/images/smilies/biggrin.png border=0 alt= title=Big Grin class=inlineimg />

  3. #3
    Regular Member gromit's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cumbernauld
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    My car is doing the same thing and I think its the cim module as it seems to be a common thing on the forum.

  4. #4
    Regular Member Caterman's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Here, there and every where!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 V6

    Year : 05

    Default

    Quote Originally Posted by GARY3306 View Post
    CIM module.
    Did the same on my veccy, new CIM and all was well again

  5. #5
    On a Sabbatical VauxVeteran's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Nicking Ya Dinner.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'd start with a new aux drive belt 1st.

  6. #6
    Regular Member gromit's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cumbernauld
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Caterman View Post
    Did the same on my veccy, new CIM and all was well again

    Mine has the same problem. How much to fix and does it have to be a VX dealer?

  7. #7
    Regular Member TKD Colin's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    london
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for the quick respones guys


    thought at first my alternator was on the way out, but when the dails started failing aswell i had to resign to the fact it could be the cim, was hoping that it wasnt though.

    OH well will check out the auxilary belts first and then take it from there.
    any ideas on how many of my hard earned £££'s will i be parting with for a new cim, just the part without labour.

    Thanks again,

    Colin

  8. #8
    On a Sabbatical VauxVeteran's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Nicking Ya Dinner.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Are your dash lights dim as well at night?

    Try a battery re-charge ovenight before you spend incase it's a not enough juice problem.

  9. #9
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by VauxVeteran View Post
    I'd start with a new aux drive belt 1st.
    That won't explain all his symptoms - a dodgy CIM will though as the others have said.

  10. #10
    Regular Member TKD Colin's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    london
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    dash lights arew still good and bright and aslong as my alternator is working ok battery charge should be good as she had a good 60 mile run out on the a3 yesterday. but will get the battery charge checked at the same time as auxilary belts.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 18th August 2012, 08:58
  2. Replies: 17
    Last Post: 16th August 2012, 10:07
  3. Battery Light ON - 14.1 volts at battery
    By snapsnap in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 6th December 2011, 13:55
  4. Alternator/Battery Dash Warning Light
    By cavester in forum Troubleshooting
    Replies: 31
    Last Post: 1st June 2011, 08:24
  5. HELP....battery light on dash?
    By hovis007 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 20th May 2009, 22:27

Visitors found this page by searching for:

vectra c 2.0dti battery light and tc light problem

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •