User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: 150 CDTI Power Problems

  1. #1
    Regular Member multi's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    east anglia
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default 150 CDTI Power Problems

    Hi Folks
    Happy New Year to you all!

    Just a quick query, I have a 54 150 cdti and over the last couple of days I have noticed a loss of power under 1800 rpm when the turbo kicks in. I know they are not very responsive without the turbo spinning anyway, but it really is down on oommph! When the turbo kicks in it pulls perfectly. Especially when cold, its nearly impossible pulling away.

    Any ideas you clever folks?
    Thanks in advance

    Matt

  2. #2
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    egr valve?...do a serch on it m8

  3. #3
    Regular Member Little John's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    North West
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I have come on tonight to find out why mine is doing the exact same thing. I noticed it last night on the way to the dealer to look at the insignia I thought it was due to it being cold. but it is the same after warming up.

  4. #4
    Regular Member 12RM's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Looks like the EGR valve. That's what mine did.
    They replaced mine (warranty) but some can be cleaned OK. Have a search and you'll see how to to it.

  5. #5
    Regular Member mazz1's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    North Wales
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Smile

    my car was doing the same so i have just cleaned the egr valve and it's like driving a new car again

  6. #6
    Regular Member Little John's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    North West
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I am now the proud owner of a new EGR valve that has been fitted today by the dealership under warrenty. They also did a visual inspection and I need to work out how to top the brake fluid and coolant up. I also got a red tick in the engine noise/smoke bit but the inspection could have been done before the EGR was replaced.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    wigan
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    there was a buliten from Vx about this. my mate is a mechanic at Vx and gave me a copy cos I had the same problem. It only took about an hour to strip down and clean out. My car runs like new again. Don't know how long it will last for since i had to drill a hole in the housing!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CDTi 150 Power Problems
    By sclarkson82 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 17
    Last Post: 15th June 2011, 23:18
  2. power problems
    By DavieVectd120 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 26th January 2011, 17:21
  3. 1.9 CDTi loss of power problems
    By misterpants in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 23
    Last Post: 12th November 2010, 00:24
  4. 1.9 cdti auto problems problems
    By trigger in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 28th September 2009, 17:20
  5. Power problems
    By gibbon7000 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 16th April 2009, 10:28

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •