User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: broadband problem?

  1. #1
    Regular Member montyfert's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default broadband problem?

    right i'm with sky for broadband and it used to be ok 16mb
    but last few weeks its been down to between 1 mb and 6mb
    the router webpage says
    DownStream Connection Speed 18702 kbps

    but a speed test says i'm getting 5110 kbps

    so why the difference , sky are hopeless , there escalating it aparently .trying to find the problem .

    so if i'm right
    the router is getting about 18mb but the throughput is only 5mb

    how does that work .?

  2. #2
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Are you connected directly to the router or is it through WIFI? It is possible your router is on its last legs. Ask Sky for a new one.

  3. #3
    VIP-Member puppet's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    East Ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia 1.8 SRi

    Trim : VX Line Red

    Engine : 1.8VVT

    Year : 2011

    Default

    Check the obvious things.

    If the router isn't plugged into the BT Master Socket, then plug it in there. If the Master Socket is the newer NTE5 type with the split faceplate, unscrew the lower portion of the faceplate and you can plug directly into the BT test point which is behind that. Any household wiring "should" be connected to the part of the faceplate that you are then bypassing, so effectively rules that out as a potential issue.

    Dont assume the filter is ok just because the broadband is working a bit. Swap it out for a new one, or a known good one. Also leave any phones disconnected to see if it helps.

    If the above doesn't help at all, I would suggest resetting the router to its default settings. This is usually done via a small button located on the router that you need to push with a paper clip or similar.

    If you still have no success, then trying a different router would be the next option. Unfortunately with Sky, you really have to use one of their supplied routers. If you can't beg, steal or borrow one, I'd certainly try brassing your case with Sky and see if they will send you one of their nice new SR101 hubs.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Right here, right now.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : 3.0 V6 CDTI

    Year : 2007

    Default

    Mmm, I'm also with Sky and have been having the same issue, I normally get 3 mb (distance from exchange) and over Christmas it dropped to 2mb BUT the upload speed rose to 796. I called them and I had them fiddle with the settings and managed to get 3.8mb for a day or so, it's now back down to 2.5mb and I feel another call coming on.
    Give them a call, tell them it's happened before and that last time they fiddled with the settings and sorted out.
    My local exchange is meant to be getting infinity 2 next month, if it does, Sky better get my setup ASAP.

  5. #5
    Regular Member Mark-R's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Dundee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : GSI

    Trim : (vxr/irmy)

    Engine : 3.2 v6

    Year : 2004

    Default

    And this is why i moved back with virgin sky was a pain in the but lost connection all the time and the speed dropped a lot and i couldn't connect more than 4 items to it if i did it kicked the 2 laptops off.

  6. #6
    Regular Member montyfert's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Ben50n View Post
    Are you connected directly to the router or is it through WIFI? It is possible your router is on its last legs. Ask Sky for a new one.
    its connected by wire , ive tried it in the main bt socket the same , at the moment of writing this i have got
    http://www.speedtest.net/result/2501982710.png

    just dosent stay like that , id expect it to go a bit lower at peak times but from 16 to 1 mb in less than an hour .
    this is our second router by the way. lol will ask for new on i think .
    thanks for all the advice , will ring sky tomoro.

  7. #7
    Regular Member Handyandy-UK's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Suffolk, Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 525i

    Trim : SE Touring

    Engine : 3.0

    Year : 2007

    Default

    A lot of it may come down to how many users they have sharing the available bandwidth. If your exchange is due to be upgraded soon, it certainly supports that possibility.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Broadband connection problem help
    By mr.c72 in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 7
    Last Post: 9th April 2010, 20:56
  2. Sky Broadband!!
    By Jay Kay 313 in forum General Chat
    Replies: 26
    Last Post: 4th March 2010, 14:23
  3. Virgin Media - problem with Broadband
    By Ste in forum General Chat
    Replies: 21
    Last Post: 6th January 2008, 01:27
  4. Anyone got Sky Broadband yet?
    By rushy in forum General Chat
    Replies: 9
    Last Post: 24th October 2006, 14:28
  5. Sky Broadband!
    By MLC in forum General Chat
    Replies: 13
    Last Post: 10th September 2006, 09:11

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •