User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: HIDS being a pain!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default HIDS being a pain!

    Bought my Hids about a month or so ago now and after some trouble with the canbus cancellers with next to no help from Hids directi solved that myself.
    However, ever since I've had them, about 1 in 5 times one side won't fire ( more often the right ) and I've tried silly little things like turning the switch slower etc but still nothing, tonight I had to turn them, on and off 5 times for it to light up and it's doing my head in now. Anyone got Any ideas or solutions?

    Thanks

  2. #2
    Regular Member GSiMrG's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Harrogate
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Take them back

  3. #3
    Full Member Woody's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    North West (Warrington)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    164 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C 3.2 Gsi Auto (Zavoli LPG with Flashlube)

    Trim : Gsi with loads of "Extras"

    Engine : 3.2 Z32SE (LPG)

    Year : 2004

    Mileage : 131,000

    Default

    Ask for a full refund, and get some decent kit from another supplier.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Swap ballast or bulb over (whichever is easiest) to see if the fault moves to the other side. At least you'll be able to work out whether you've a duff bulb or ballast.

  5. #5
    Full Member Woody's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    North West (Warrington)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    164 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C 3.2 Gsi Auto (Zavoli LPG with Flashlube)

    Trim : Gsi with loads of "Extras"

    Engine : 3.2 Z32SE (LPG)

    Year : 2004

    Mileage : 131,000

    Default

    If you've only had them a month, Send the whole lot back fella ! Why should you be messing with it after 4 weeks ?

  6. #6
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Covered by a warranty, send them back.

  7. #7
    Full Member tubby's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Norwich
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra sri


    Engine : 2.2 z22se

    Year : 2003

    Default

    I've just had the same problem and it was the ballast. Hids direct don't like helping people much do they.

  8. #8
    Regular Member Graham's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Macclesfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Focus

    Trim : Titanium

    Engine : 1.6 TDCI

    Year : 62

    Mileage : 9K

    Default

    If you send them back, do it by recorded delivery, as they deny having never recieved my return ballast. Their answer was to claim of the post office. Be warned.!!

  9. #9
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vauxhall vivaro

    Trim : Basic

    Engine : 1.9

    Year : 2004

    Default

    Activate xenons in UEC see if it helps

  10. #10
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Quote Originally Posted by Critch View Post
    Activate xenons in UEC see if it helps
    WHS

    this should be done whenever you fit HID's, saves loads of hassle.

    Do the HID's work when the engine is not running?
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. OMG In Pain!!
    By Happy Girl in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 41
    Last Post: 9th August 2011, 14:09
  2. ok this was a pain
    By bunsen1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 29
    Last Post: 22nd June 2010, 19:25
  3. I'm in pain....
    By sonic in forum General Chat
    Replies: 8
    Last Post: 10th March 2008, 22:27
  4. I'm in pain
    By Stevel in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 11
    Last Post: 24th February 2008, 00:26
  5. What a pain in the ****
    By The Gas Man in forum Styling
    Replies: 1
    Last Post: 13th March 2006, 20:16

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •