User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Bad throttle response

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Bad throttle response

    Been having this problem since I got the car over a year ago. You can push the accelerator peddle 1/4 way down before engine begins to rev. Can anyone tell me what's up with it. It's really getting on my nerves now lol cheers

  2. #2
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default

    A shot in the dark, could the pedal sensor be dirty??

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Is that in the top of the peddle and how to I remove and clean lol

  4. #4
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vauxhall vivaro

    Trim : Basic

    Engine : 1.9

    Year : 2004

    Default

    You can test it to see if its reading ok with a volt meter

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Will check it out. Cheers

  6. #6
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default

    Or access to tech2 or other software, u can see the percentage i think it was, it'll show responsive readings.

    As to removing it, cant help as i havent done that but read it somewhere on this forum about it.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ok cheers. How can I get a hold of the tech2 softwear

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    Quote Originally Posted by Hodgy View Post
    Ok cheers. How can I get a hold of the tech2 softwear
    Failing spending a few hundred quid on it, Vauxhall specialist or dealer! Stick a post up in your regional section to see if anyone has tools to help you out.

  9. #9
    Regular Member Handyandy-UK's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Suffolk, Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 525i

    Trim : SE Touring

    Engine : 3.0

    Year : 2007

    Default

    Of course it could equally be at the 'other end' too ... Throttle position sensor, gunged up throttle body, actuator problem... I'd give the throttle body area a good clean and check, just to be sure everything is clean moving freely before moving on to the more difficult to check sensors, etc.

  10. #10
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default

    Quote Originally Posted by cont1204 View Post

    Failing spending a few hundred quid on it, Vauxhall specialist or dealer! Stick a post up in your regional section to see if anyone has tools to help you out.
    What he said, too expensive to buy one for personal use, and u need to understand what to do as one slight change affects entire codec so ideally someone with tech2 or alike near u is best. I would offer to help u if u were closer to me.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. No throttle response Cdti 120
    By Vectra Meldrew in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 21
    Last Post: 1st August 2012, 13:05
  2. Bad EGR and no response from the throttle 2,0 DTI
    By ldanieli in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 13th February 2012, 19:38
  3. intermittent throttle response
    By helisurf in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 21st December 2011, 22:06
  4. No throttle response on 3.0CDTi
    By Celes in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 26th July 2009, 10:35
  5. Throttle response
    By old cruiser in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 21st July 2009, 08:27

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •