User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Signum 2.2 direct misfire under load

  1. #1
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Angry Signum 2.2 direct misfire under load

    My signum has been acting a right pig this week, ticks over fine but once under load it starts to sound like a scooby :-(

    I have replaced the spark plugs with the proper Ngk Ones and it's still like it I also looked in the service history and the coilpack had been replaced around a year a go.

    I just had it plugged in to the diagnostics and all that's coming up is "misfire cylinder 2".

    Any ideas what it could be?

    Cheers big rich

  2. #2
    Regular Member markj23's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Luton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    burnt valve how many miles?


    I would fit gm plugs they are the best

  3. #3
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    68k

  4. #4
    Regular Member markj23's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Luton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    have you got a code reader? if you have swap a coil amp from say 3 to 2 and see if the misfire goes to 3

  5. #5
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by markj23 View Post
    have you got a code reader? if you have swap a coil amp from say 3 to 2 and see if the misfire goes to 3

    The coilpack in in a fixed row of 4 so can't swap them round ...... I just hope the cambelt ain't jumped an done damage :-(

  6. #6
    Regular Member markj23's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Luton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    find benny but I think when cam chain jumps it smashes the rockers

  7. #7
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by big rich View Post
    The coilpack in in a fixed row of 4 so can't swap them round ...... I just hope the cambelt ain't jumped an done damage :-(
    I'd like to see that, as it doesn't have one!

    Could be air leak related or even the coil pack again.
    Now I need a turbo to keep up!

  8. #8
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Big Sig View Post
    I'd like to see that, as it doesn't have one!

    Could be air leak related or even the coil pack again.
    I know it's a chain.

  9. #9
    Regular Member noel.nev's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Pen-Y-Bryn S.Wales
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    fuel pump made mine miss really bad b4 it died

  10. #10
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Sounds like the start of the fuel pump/reg problem mate. If its the older Siemens pump then odds on.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Signum 2.2 direct misfire - fuel pump?
    By jgs1000 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 4th May 2012, 05:33
  2. Signum 2.2 Direct - misfire?/vibration/poor acceleration
    By Fenris in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 31st July 2011, 23:32
  3. 3.2 V6 Petrol GSi Misfire Under Load
    By marcdale in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 31st May 2009, 21:22
  4. Misfire under load. 2003 1.8 DuelFuel.
    By Gavin1977 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 27
    Last Post: 8th April 2009, 23:22
  5. Engine misfire? when under load
    By SYMON in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 15th September 2007, 15:09

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •