User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Cdti 150 engine problems

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Cdti 150 engine problems

    Right where do I start....

    I have a veccy Sri cdti 150, I was driving the other day when the engine stuttered abit then there was no power at all. So I took it to the garage and he said it was my inlet manifold so they changed that along with new timing belt etc. Got back in the car and no difference at all!! It only revs up to bout 3k n lacks any sort of power at all!!!!


    Please help

    James

  2. #2
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    have you got any codes mate?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The garage has told me that no codes are coming up when plugged in! All I know is that the spanner on top of a car flashes on dash n engine light is on!

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    worcs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ive had this on my vectra today. it turns out the egr vakve was stuck!!

    give the egr valve a bang with a hammer and see if it helps!

    cheers

    steve

  5. #5
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    before you put the key into the ignition Make sure that you Press the Break and the Throttle to the Floor ( max

    Then turn the key on until The dash board come on and DONT START THE CAR

    you should then get codes displayed where the milage would normally be

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well he said he's checked the egr valve and said it's alright! He said it may be sum mat to do with the injectors????

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    middlesbrough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if the garage diagnosed it as the inlet manifold they should be footing the bill as its there poor diagnosis, id pull the egr valve off yourself and just makesure the plunger is moving freely, it only takes 10 mins so worth a try, maybe clean the boost sensor aswell and check for any air leaks anywhere, also does the turbo kick in?

  8. #8
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    3rd injector wire by the sounds of it. you need to get the modifield wire/plug which should sort it
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  9. #9
    Regular Member djr69uk's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if 3rd injector will sound like it's running on 3 cylinders and it'll be stuttery...
    don't buy that about no codes. if the EML is on then there will be codes!
    sounds like it is running limp home mode to me. does the turbo sound like it is spooling up?

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well the manifold was shot anyway! Turns out to be the 3rd injector so does it just need a new injector or summat else?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra C 1.9 CDTI Automatic Problems - Engine & Gearbox
    By johal87 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 13th July 2012, 23:37
  2. CDTI 150 engine problems
    By muddyboots in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 21st April 2011, 12:53
  3. 1.9 CDTI 150BHP engine problems
    By vectrashrimp in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 3rd January 2010, 12:27
  4. 1.9 cdti auto problems problems
    By trigger in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 28th September 2009, 17:20

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •