User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 36

Thread: HELP limp mode every 5min

  1. #1
    Regular Member bangty 1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    in a box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default HELP limp mode every 5min

    hi all my signum 1.9cdti 150 go's in to limp mode every 5mins of driveing it. i had it go in to limp mode last night and so i left it and hoped it was just a one off. so i started it this morning half way down the road limp mode agen so i just left it by side of the road. so heres a bit of history on my car i only use it around town and if it go's on a moterway its only for like 10mile and i never go over 70 my cars on 110k and my EGR valve was done at 98k car pulls fine untill it go's in to limp mode so anyone got clue what it could be thanx

  2. #2
    Ex Vec-C Admin Deztroyer's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    WGAF#5
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi Bangty,

    sounds like a pressure loss - check all of the feeds to your Turbo and get someont to rev the car whilst you have your head under the bonnet

    in the mean time do a "brake pedal test" to see if you can read the code of the stored fault - it may help us further mate

    could be a split hose / hose popped off or even a small tear or pinhole

    0-Large smile ......every time it's driven

  3. #3
    Regular Member bangty 1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    in a box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi m8 brake pedal test how i do that ill go do it and get back to you?? as im sat next to the scrap

    what hoses should i look at the to main big ones or are there more???

  4. #4
    Ex Vec-C Admin Deztroyer's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    WGAF#5
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Get in
    Press and hold both brake and accelerator pedals to the limit of their respective travels
    Turn ignition key to Position 2, ie dash lights on
    Release accelerator pedal
    Re-depress accelerator pedal to the floor
    Turn off ignition
    Turn on ignition to position 2
    The engine symbol on the dash will then begin to blink
    There will be a sequence of flashes, separated by small pauses between numbers and a longer pause between separate fault codes.
    The number of flashes needs to be counted and thus the 4 digit fault code can be determined.

    EG, if the flash count goes as such
    10 flashes
    small pause
    1 flash
    small pause
    1 flash
    small pause
    10 flashes

    Longer pause

    10 flashes
    small pause
    1 flash
    small pause
    10 flashes
    small pause
    10 flashes



    Then there are 2 fault codes recorded and they are
    0110 (ie 10,1,1,10 flash sequence)
    and
    0100 (ie 10,1,10,10 flash sequence)



    Hope this helps


    read the code first then we can point you in the direction of the hoses

    0-Large smile ......every time it's driven

  5. #5
    Regular Member bangty 1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    in a box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    2 min i be back

    done that dont do anything no flashes or anything
    Last edited by bangty 1; 14th January 2011 at 15:24.

  6. #6
    Regular Member bangty 1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    in a box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    done that test like ten times and i cant make it work or theres no faults stored GRRRR

  7. #7
    Regular Member kman247's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    David , pop to MK 2moro morning I'll diagnose it with vaux-com

  8. #8
    Regular Member bangty 1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    in a box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    just checked my main turbo pipes no holes in them or splits cant hear any hssssss under my bonnet. olny noise i can hear is my air box sucking air or could thet be leakeing and makeing my car go in to limp mode???

    should i just take it vx and have them code read it and how much is that ruffly??

  9. #9
    Regular Member bangty 1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    in a box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by kman247 View Post
    David , pop to MK 2moro morning I'll diagnose it with vaux-com
    ill never make it m8 to be honest i have no power at all in limp mode thanx tho m8 for offer mite take you up on than offer tho see what happens.

    were can i buy one?? may help at later date

  10. #10
    Regular Member bangty 1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    in a box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by deztroyer View Post
    Get in
    Press and hold both brake and accelerator pedals to the limit of their respective travels
    Turn ignition key to Position 2, ie dash lights on
    Release accelerator pedal
    Re-depress accelerator pedal to the floor
    Turn off ignition
    Turn on ignition to position 2
    The engine symbol on the dash will then begin to blink
    There will be a sequence of flashes, separated by small pauses between numbers and a longer pause between separate fault codes.
    The number of flashes needs to be counted and thus the 4 digit fault code can be determined.

    EG, if the flash count goes as such
    10 flashes
    small pause
    1 flash
    small pause
    1 flash
    small pause
    10 flashes

    Longer pause

    10 flashes
    small pause
    1 flash
    small pause
    10 flashes
    small pause
    10 flashes



    Then there are 2 fault codes recorded and they are
    0110 (ie 10,1,1,10 flash sequence)
    and
    0100 (ie 10,1,10,10 flash sequence)



    Hope this helps


    read the code first then we can point you in the direction of the hoses
    when doin this test do i need to turn key back to til i can pull key out or just back one and do i keep the pedal's pressed?? come on people

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Limp mode help
    By neill in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 20th March 2012, 19:53
  2. Limp mode or dead mode
    By JSYSH466Y in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 2nd July 2009, 09:46
  3. Limp mode
    By dan1983 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 3rd July 2008, 18:35
  4. Limp mode
    By dan1983 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 3rd July 2008, 10:34
  5. limp mode
    By vauxvec in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 15th June 2008, 22:03

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •