User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: battery help needed

  1. #1
    Regular Member davidlewis24's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    bridgend / wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default battery help needed

    hi boys i have been given the work van to use as and when i need it so ive not used the vectra in a few weeks anyway i took it out on sunday for a run and it was brilliant yet i went out yesterday to pop up the shops and it was dead no life what so ever. i noticed the head light switch was left on so it used all the battery. anyway i jumped started it and took it for a spin for 20 mins got home turned it off and started no problem. yet got into it tonight and battery has gone again wont start yet there was enough to unlock on the fob and the lights inside worked but after a few mins everything was dead again like the day before. so am i looking at a new battery or do i just need to take the car on a very long drive to recharge the battery ? sorry for the long post

  2. #2
    Regular Member Handyandy-UK's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Suffolk, Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 525i

    Trim : SE Touring

    Engine : 3.0

    Year : 2007

    Default

    I'd start the car and check the alternator is charging ok before giving the battery a good long charge - it's going to take a while given the current temperatures.

  3. #3
    Regular Member scottyd's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    paisley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    need to do a lot of miles to charge it, if it starts ok after a jump start and short run then its charging ok. I suspect a dud battery.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Battery charging advice needed please
    By ijk571 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 15
    Last Post: 30th December 2012, 22:34
  2. Advice needed on fitting new car battery
    By dave1419 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 31st October 2012, 11:12
  3. battery wiring block next to battery 150tdci - HELP
    By jameslunt in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 2nd July 2012, 07:19
  4. Vectra Elite 2.2 (2006) - Battery help needed
    By dj2755 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 29th February 2012, 23:56
  5. Battery booster needed
    By aerodynamic18 in forum General Chat
    Replies: 10
    Last Post: 17th April 2011, 22:31

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •