User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: 2005 CDXi V6 Engine problem!

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Australia
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 2005 CDXi V6 Engine problem!

    Hi guys i recently bought this car as my wifes first car. it was cheap because of its issue with the motor!

    The motor has done 6000 km since rebuild! the car has dont 178000kms...

    I had the car put through engine scan and it came up with camshaft sensor circuit open so i have changed it with a new one!

    Also said Random/Multiple cylinder missfire detected
    ????

    someone said it might be due to timing belt tensioner or water pump failed causing timing to be out....




    I doubt its the water pump cause its not overheating and the heater works really well....


    could it be the tensioner?



    it also doesnt go over 4 k Revs???
    Last edited by sub2199; 16th November 2010 at 11:47.

  2. #2
    Regular Member Jezzy's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    S.E
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The misfire could be due to the coil pack. They often failed on the 2.5-3.2 V6s when installed in the Omega (due to the silly location mainly), but could also have gone on this one.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Australia
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i just got the computer cleared and its come up with P0700 which is transmission system control.. which would explain why its not going over 4000k revs. but does it mean i need a new computer or something wrong with the transmission which needs to be looked at...??

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. new problem,2005 2.2 sri car cut out after putting fuel in
    By taffy bhoy in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 21st October 2012, 22:56
  2. 2005 2.2 petrol sri, which engine oil?
    By taffy bhoy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 8th October 2012, 06:59
  3. Key Fob problem, 2005 Vectra C
    By Taz69 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 26th July 2012, 18:55
  4. Radio problem - CDR 2005
    By Ste in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 11th April 2011, 01:40
  5. 2005 Sri Cdti 150 With New Engine
    By SRI-150 in forum How much is it worth? (THIS SECTION IS NOW CLOSED)
    Replies: 1
    Last Post: 18th July 2008, 17:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •