User Tag List

Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  4
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 42

Thread: Urgent help needed guys

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    May 2015
    Location
    belfast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : eco scrap

    Year : year

    Mileage : too many

    Angry Urgent help needed guys

    Right where to start. the other week the coolant light appeared on my dash. so i stopped and noticed the coolant low. i went to open the bottle and it had pressurised with a load of oil running in with the water. It hadnt gone like mayonnaise either. so i got the car home (needle was just past the 90c mark although the the hidden menu on the cdc70 navi was reading around 105C) . i contacted the garage and it was left in.The oil cooler had been leaking onto the exhaust since i bought the car so i assumed it had given up completely. so we replaced the oil cooler and had the engine and coolant system flushed as well as a service also the bolts were tapped as the rocker was weeping due not been tightened enough. anyway i got the car back and it was a rocket ship it had been miss firing due to post car 02 sensor being knackered. but it was on mt way home from work the following day i noticed the neeslw sitting just past the 90C mark and again the hidden menu itbwas around 105C again. i got home and it had pressurised the coolant again but there wasnt any oil in it. so i took the car back up to the garage where he tested the coolant to see if thr head gasket was away.he was using the blue liquid stuff on thr coolant bottle . at this point the coolant was pushing up into hi u shapes test tube and thwn it started to suck it all backthe blue liquid too?. its defianlt not the head gasket but we then noticed that the heater was blowing cold and no water was getting to it. so he took the return pipe into coolant bottle and nothjng was coming out. so he diagnosed the water pump. so hes replaces the water pump and flushed the system again but its still pressuring the coolant?

    im now at my fed up with it and ive enough on my plate atm thanks to DVA not processing my application for a malfunctioning digi card so im now of the road as its been near 3 weeks . any my thoughts are to possibly it either not being bled properly or the thermostat being knackered but i couldnt see how it would pressurise the system. any help for anyone will be much appreciated

    almost for got its z18xer engine in her.

    not to mention the ****** PAS pump has gone ffs so ive a second hand unit to fit into it. its defo not the battery etc as it was tested but strange thing is it is intermittently throwing up the abs light too.
    Last edited by vectrani; 28th September 2020 at 16:48.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Hyundai Ioniq Hybrid

    Trim : Premium SE

    Engine : 1.6 with 32KW motor


    Default

    Replace the coolant cap


    PS These are supposed to run at 105

  3. #3
    Regular Member CLUB04's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Watford
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : 2.2 Direct

    Year : 2006

    Mileage : 84,000

    Default

    And with it being petrol, the cooling system should be pressurised as far as I am aware (hence, don't open a coolant bottle on a hot engine etc.)
    Would definitely attempt another bleed and as is previously said, replace the cap with a new one

    Sent from my H8416 using Tapatalk

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    May 2015
    Location
    belfast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : eco scrap

    Year : year

    Mileage : too many

    Default

    cheers guys ive a new one i found in the car which seems strange

  5. #5
    Regular Member CLUB04's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Watford
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : 2.2 Direct

    Year : 2006

    Mileage : 84,000

    Default

    Previous owner knew something he neglected to mention!

    Sent from my H8416 using Tapatalk

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Hyundai Ioniq Hybrid

    Trim : Premium SE

    Engine : 1.6 with 32KW motor


    Default

    Common problem the cap fails and doesn't pressurise the system therefore bringing the boiling point down. These engines run hotter for emissions purposes.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Hyundai Ioniq Hybrid

    Trim : Premium SE

    Engine : 1.6 with 32KW motor


    Default

    As far as power steering concerned have you checked alternator?
    Plus i would remove and clean ABS plug.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    May 2015
    Location
    belfast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : eco scrap

    Year : year

    Mileage : too many

    Default

    the mechanic has been back on the blower . he has replaced the pump with the second hand unit and all is good there. but he said theres still far to much pressure in the sysetem after a second bleed flush and a new water pump fitted. hes going the check the thermostat . but im gonna run this cap up to him to see what happens. though this problem wasnt there before the oil cooler gave up

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Hyundai Ioniq Hybrid

    Trim : Premium SE

    Engine : 1.6 with 32KW motor


    Default

    Quote Originally Posted by vectrani View Post
    the mechanic has been back on the blower . he has replaced the pump with the second hand unit and all is good there. but he said theres still far to much pressure in the sysetem after a second bleed flush and a new water pump fitted. hes going the check the thermostat . but im gonna run this cap up to him to see what happens. though this problem wasnt there before the oil cooler gave up
    Theres no pressure in engine which is why it is boiling. Boiling water expands thats what he thinks is pressure. When the system is pressurised via the cap then the boiling point rises.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    May 2015
    Location
    belfast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : eco scrap

    Year : year

    Mileage : too many

    Default

    i didnt get a chance to get up to him tonight so ill go in the morning. i think hes not bled it properly to be honest. but i it wasnt bled properly it would explain why the heater wasnt getting warm.

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Urgent please guys at witts end :(
    By gusferlus in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 24th December 2014, 19:31
  2. urgent help needed
    By justin32 in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 7
    Last Post: 1st May 2013, 22:07
  3. Gsi urgent help please guys
    By Coupebrett in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 15th May 2012, 12:59
  4. urgent help needed?
    By webber446 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 11th January 2012, 14:30
  5. Urgent help please guys
    By mdibb2009 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 4th July 2011, 17:54

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •