User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: heaters not blowing cold

  1. #1
    Regular Member andyman201's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Middlesbrough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Unhappy heaters not blowing cold

    as above i turn it to cold and it still blows warm

  2. #2
    Regular Member wanna veccy's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    telford,
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    have you changed the led's in the heater control panel if so strip it apart again and check the position of the dial. if not then i'm useless i'm affraid but a free bump.

  3. #3
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Dodgy servo?
    Now I need a turbo to keep up!

  4. #4
    Regular Member andyman201's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Middlesbrough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    where are the servos

  5. #5
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    behind the footwell kick plates - behind the centre console. Engine off, ignition on, fan off, move the temp control, you should be able to hear them move, but they are very quiet.
    Now I need a turbo to keep up!

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Nottinghamshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by andyman201 View Post
    where are the servos
    See if you can hear it move first as stated above. If not or if it still won't blow cold air, then then it's called the mixed air valve servo motor and is located on the left-hand side of the heater unit.

    For easy access, take the glovebox and the footwell trim panel out (the one next to the passenger's right foot) and you'll see it there. You might get away with just the footwell panel to get a look at it and see what the problem is, but it might be an idea to take the glovebox out for access if you have to start working on it.

    The unit is black and has a wiring connector plugged into the bottom. It has plastic 'wheel' on the front with a plastic arm attached to it. It also has some passing wiring secured to it by a plastic clip.

    The wheel should spin round and move the arm when you turn the hot/cold dial on the heater panel.
    Last edited by James24; 12th January 2010 at 18:22.

  7. #7
    Regular Member andyman201's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Middlesbrough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks i will have a look and post back

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Heaters only blowing hot air??
    By vectra2004 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 19
    Last Post: 13th March 2013, 18:59
  2. heaters not blowing hot.
    By Jaspa in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 3rd June 2012, 22:45
  3. Air con blowing cold
    By malcwit in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 23rd May 2012, 13:37
  4. Vectra 2.2 elite 2003 heaters not blowing
    By vectracraig in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 23rd February 2011, 03:23
  5. cold heaters
    By krazylegz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 19th December 2009, 17:27

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •