User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: "Spanner Light"

  1. #1
    Regular Member elkesprint's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    York
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default "Spanner Light"

    Hi Guys

    Well took the car out for a spin this afternoon and the dreaded spanner light came on on start up

    Then after about 2 mins in went off

    Now when I turn the ignition key the spanner light comes on then goes off when the engine is fired up and running I tried this a couple of times and the same thing happens

    Any suggestions as what's causing this?

    Cheers Elkesprint

  2. #2
    Admin & Merchandise Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Glowplugs ?

    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

  3. #3
    Regular Member elkesprint's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    York
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I did wonder about the glow plugs....I did the heated Washer jets on Sunday do you think that may have something to do with it ?

  4. #4
    Regular Member LJ sxi-nav's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Winchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If the spanner light is going out immediately after start-up a previous fault has been recorded which is no longer present. The light will clear itself after a certain number of trouble-free starts, and it could have just been a glitch. If the fault reoccurs then the light will obv. not clear itself and you'll need to get the codes read to know where to start looking.

  5. #5
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar XF 3.0D V6

    Trim : Black

    Engine : 3.0D V6

    Year : 0000

    Default

    I don't think there is much merit is guessing what has put the warning on. If it comes on continuously, then get the code read. If it keeps going off after a few seconds then it will eventually clear, or you could try disconnecting the battery for half an hour to see if it clears.

  6. #6
    Regular Member elkesprint's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    York
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Me again.

    Used the Vec a couple of times today,on start up this morning the light came on again went out after about 5 mins. Other times when started it has gone out as soon as the engine fires.

    Car always starts on first turn of the ignition after the glow plug light has gone out, and runs perfectly it's just the light that's annoying

    Hi Ste,

    I'll disconnect the battery tomorrow and see if that clears the fault code.

    Cheers

    Elkesprint

  7. #7
    Regular Member elkesprint's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    York
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    OK,

    Spanner light still lighting up and after a couple of mins goes off.

    I have tried disconnecting the battery and reconnecting an hour or so later and The light still comes on!

    Other than that the car runs perfectly

    Any other Ideas before I go to the dealers

    Not sure if I mentioned the cars 05MY 1.9cdti Elite Estate

  8. #8
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar XF 3.0D V6

    Trim : Black

    Engine : 3.0D V6

    Year : 0000

    Default

    You need to get the code read, it could be simple or expensive. I think guessing could be counter productive.

    You don't need to go to the dealer to get the code read. Are you in AA / RAC etc? They can do it for you, just ring up and say there is a problem with the car and the light is on and that it isn't running quite right....

  9. #9
    Regular Member elkesprint's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    York
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'll give that ago me thinks!

    Update later..

    Elkesprint

  10. #10
    Regular Member nigec's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ive just started getting the same, spanner light coming on from start up, then going off after about 5 mins, then hats it until start up again. Not noticed any problems with car whatsoever, thought it might be down to weather.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. "Winter" Wheels ? Are 19" Snowies best for the "Summer" ?
    By Woody in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 21
    Last Post: 5th October 2012, 18:43
  2. 1.9 CDTI 150 "spanner light"
    By flyinggazza150 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 14th November 2010, 14:36
  3. wheel quiz "win a alu billet tee light holder"
    By speedzone in forum Styling
    Replies: 41
    Last Post: 29th April 2008, 10:59
  4. Spanner light on dash - "self test"
    By 24vElite in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 23rd March 2008, 20:21
  5. The "flashing car picture with spanner through it" light
    By Big Dave in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 9th February 2008, 04:33

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •