User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Front wipers does not like cold weather

  1. #1
    Regular Member hothatch's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Nottingham, emec#7
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : SRI NAV

    Engine : 1.6T 180 ECOTEC

    Year : 2012

    Default Front wipers does not like cold weather

    Hi everyone,

    During these cold weather, my car does not like it at all is a SRI 1.9 CDTI, when i push the wiper stalk down, it should move up once and then comes back down again, but instead is either move up a step at a time when you keep tapping the stalk or it move up and down quickly and does not stop. Thats only when you push the stalk down, you push it upwards is functions normal. Only happens in cold weather. Has anybody else had this problem?

  2. #2
    Regular Member JagRigger's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.8 VVT

    Year : 2007

    Mileage : lots !

    Default

    See the thread 'Wipers Misbehaving'

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Derbyshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Front wipers / cold weather

    Have similar symptoms (Had the symptoms sunday and monday and again today -this week (-4 deg temperatures) and a couple of times twelve months ago).
    When I press wiper stalk down, wipers stay on - cannot switch off - they also stayed on for 15-20 seconds after removing the ignition key. It misses out intermittent and goes on to normal speed also. The wipers will then not park correctly after switching off - this can only be achieved by pressing the stalk down until the wipers are in 'your' desired park position. Only have this problem when extremely cold - it was -7degs this morning. Once temp increases to -2 or above, everything works fine. Car went into Vauxhall dealer on tuesday this week but fault could not be re-created. Cannot believe that Vauxhall are not aware of the issue as several reports on this site alone.
    Mine is an 07 plate Vectra SRi Estate.

    Has anybody had any success with a repair from Vauxhall - they are at least aware of my problem as the 3year Vauxhall warranty runs out in April this year.

  4. #4
    Regular Member hothatch's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Nottingham, emec#7
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : SRI NAV

    Engine : 1.6T 180 ECOTEC

    Year : 2012

    Default

    Quote Originally Posted by Rob Walker View Post
    Have similar symptoms (Had the symptoms sunday and monday and again today -this week (-4 deg temperatures) and a couple of times twelve months ago).
    When I press wiper stalk down, wipers stay on - cannot switch off - they also stayed on for 15-20 seconds after removing the ignition key. It misses out intermittent and goes on to normal speed also. The wipers will then not park correctly after switching off - this can only be achieved by pressing the stalk down until the wipers are in 'your' desired park position. Only have this problem when extremely cold - it was -7degs this morning. Once temp increases to -2 or above, everything works fine. Car went into Vauxhall dealer on tuesday this week but fault could not be re-created. Cannot believe that Vauxhall are not aware of the issue as several reports on this site alone.
    Mine is an 07 plate Vectra SRi Estate.

    Has anybody had any success with a repair from Vauxhall - they are at least aware of my problem as the 3year Vauxhall warranty runs out in April this year.
    Thanks. Me too the warranty runs out in April. I agree Vauxhall surely should know about this. But they will probably recall the cars 4 years lol.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. got to love the cold weather .......... NOT
    By marktaylor in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 17th January 2010, 19:02
  2. cold weather you think?
    By chris1804 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 1st January 2010, 20:27
  3. Cold weather
    By petel in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 35
    Last Post: 31st December 2008, 12:57
  4. Cold weather
    By ed taylor in forum General Chat
    Replies: 9
    Last Post: 26th January 2007, 20:02
  5. Car loves the Cold Weather...
    By spoons in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 6th December 2006, 18:52

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •