User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: trouble starting then car and spanner!

  1. #1
    Regular Member signum03's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    worthing
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused trouble starting then car and spanner!

    afternoon all, got in the car this morning(-3 outside) turned engine over and only just started, then when it was running the dreaded ca and spanner light came up, drove to my dads and charged it up, off the car, and now warning has gone, i assume it was due to low power in the battery that tripped it, question is is it likely to reappear? does it store it as a fault? by the way battery is a gm and is 18 months old.thanks in advance.

  2. #2
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    Could also be that one or more of the glow plugs is on its last legs

  3. #3
    Regular Member signum03's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    worthing
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    dont say that

  4. #4
    Regular Member chris1804's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sandwell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by signum03 View Post
    afternoon all, got in the car this morning(-3 outside) turned engine over and only just started, then when it was running the dreaded ca and spanner light came up, drove to my dads and charged it up, off the car, and now warning has gone, i assume it was due to low power in the battery that tripped it, question is is it likely to reappear? does it store it as a fault? by the way battery is a gm and is 18 months old.thanks in advance.

    yea i get this ive ordered some NGK plugs off ebay, what ive been told is when starting from cold 1 or more plugs aint warming up as good was they should that why i only get the spanner for about 20 seconds (depends on how cold it is outside) but goes out after driving, you shouldnt see it come on again when the cars warmed up

  5. #5
    Regular Member chris1804's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sandwell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by signum03 View Post
    dont say that

    could be worse

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    North West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i am avin trouble starting and i get the car and large spanner for about 20 seconds ,does this mean i need glowplugs doing? are they an easy diy job or should i book it in to dealers...also how much are glow plugs is it 4 u need seee n on ebay 33pounds

  7. #7
    Regular Member chris1804's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sandwell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Silver Vectra C View Post
    i am avin trouble starting and i get the car and large spanner for about 20 seconds ,does this mean i need glowplugs doing? are they an easy diy job or should i book it in to dealers...also how much are glow plugs is it 4 u need seee n on ebay 33pounds

    to be honest mate theres another member on here whos having same troublehe has found out it aint the glowplugs its the control module, but im gonna try the plugs on mine first, there the same ones im gonna get off ebay, the NGK ones

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trouble starting
    By T4M in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 23rd December 2009, 17:48
  2. trouble starting?
    By chris1804 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 20th October 2009, 17:22
  3. 2.2 DTI starting trouble
    By Costlyspy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 8th July 2008, 19:14
  4. Trouble starting.
    By Gr4eme in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 24th February 2008, 22:27
  5. Trouble Starting
    By JCB in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 7th February 2007, 12:34

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •