User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: outside temperature display just says F, any ideas ?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    walsall west midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused outside temperature display just says F, any ideas ?

    hiya guys,
    i have had this problem for a while now but it has started to annoy me.

    earlyer this year the outside temperature sensor just decided to display "F" on the display.
    staight away i thought it would be the sensor had gone faulty,,so i bought a new one from vauxhall and changed it,,,alas the fault was still there.
    after the car has been sitting for some time when the door is unlocked it will show --.-oC then go off (i presume this is resetting itself) and then F will show on the display.

    please help,,it is anoying me now !
    many thanks
    Roy
    my car is a 52 2.2 dti elite

    cheers

  2. #2
    Regular Member CristianTM's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ROMANIA, Eastern Europe
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Must replace the exterior temperature sensor.

    CristianTM.

  3. #3
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP1

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Mileage : 66000

    Default

    It reads like he already has done.

    I had this recently with excessive use of the TC in the snow, but a ignition switch off and on sorted it and its been fine since.

  4. #4
    North West Regional Organiser paulvectrac's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    morecambe
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 v6 turbo

    Year : 2007

    Default

    Flippin cold lol sorry dan

  5. #5
    Regular Member bobssignum's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    polishing something or other somewhere
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum 2.0 DTi

    Trim : Elegance/Elite

    Engine : 2.0DTi

    Year : 2003

    Mileage : 73350

    Default

    I had this recently until i remembered i had not reconnected the cable lead on the bumper .
    so i would check out your connection,s.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    walsall west midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cheers for the replys.
    i checked out the sensor again and the wiring to it, i cant see anything wrong at the sensor or plug.
    is there any other plugs it could have come un-plugged from ?
    do you know if it is fused or goes straight to the ecu ?

    thanks for your help again
    Roy

  7. #7
    Regular Member smiley-sri's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Tamworth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Can anyone tell me where the sensor is please as mine needs replacing. Its reads .:.. as the temp and vuxhall said it needed a knewen.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by smiley-sri View Post
    Can anyone tell me where the sensor is .
    Just below and behind the front number plate.

  9. #9
    Full Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Energy

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Mileage : 131,000

    Default

    temp sensor wires go to pins 44 and 47 of the body control module.
    Behind the glove box.
    Shoud be blue and blue/white wires.

    other than this there is a can-bus wire from the body control module pin 40 (green) to the display...pin 28

    If it's not the wiring, then it would be either a dodgey display or a dodgey bcm

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    walsall west midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ahh, thank you !
    will trace it out now i know that. i was going to o back to vauxhall to get another temp sensor just to try it but think its highly doubtful

    thanks again, will let you know the outcome

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. temperature display
    By J P S in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 25th July 2012, 13:10
  2. Temperature display stuck
    By johnsav in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 19th July 2009, 13:02
  3. CD Display - Temperature.
    By aaronfenwick in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 3rd February 2009, 16:14
  4. F on temperature display??
    By cameraman in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 7th August 2007, 16:28

Visitors found this page by searching for:

opel astra h outside temperature

zafira outside temperature sensor not working

vectra c outside temperature sensor

vauxhall insignia temperature display

vauxhall temperature display

vauxhall astra f on display

how to reset astra g termometar

zafira f on display

outside temperature gage doesnt work on my astra

astra g outside temperature display

astra g display temperature

vauxhall zafira disolay not showing temperature

outside temp display showing f

vauxhall zafira 2007outside temperature sensor

vectra c temperature sensor showing farenheit

opel omega outside temperature fuse

f to c on zafira b display

opel omega b outside air temp high

vauxhall astra letter f on display

zafira no temp display

opel outside temp say f

outside temperature sensor opel astra

vauxhall vivaro outside temperature sensor

opel astra h outside temperature f

outside temperature sensor on a vauxhallastra 2007 plate

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •