User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: help, im starting to hate my vectra

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    playing with spanners
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default help, im starting to hate my vectra

    The oil light came on the other day at idol, when I reved it.the light went of, now every time the car is at idol the light comes on, my mate said it could be the oil pump, is the car still ok to drive as I need to use it over christmas, thanks

  2. #2
    Regular Member Handyandy-UK's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Suffolk, Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 525i

    Trim : SE Touring

    Engine : 3.0

    Year : 2007

    Default

    Is the oil level ok on the dipstick ?

    If yes, then it could be the oil pump.... could be the oil pressure switch.... could be a blockage somewhere...... could be... could be... could be.....

    If the physical level is good and the light stays out if you rev it, I'd say take it carefully and get it checked out ASAP.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Teesside
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What HandyAndy said, check the oil level and if all ok then probs a faulty sensor somewhere!

  4. #4
    Regular Member ANDY W's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    WINSFORD
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could be your Oil Pump as the light being on at idle suggests low oil pressure. Have you tried a oil and filter change as this might help if you havent had a service for a while the oil could be knackerd or the filter blocked. The other thing it might be is the engine itself because if its high mileage and worn this can cause the same issues. I have had all these things happen to me in the past with various cars I have had but not my veccy thank god

  5. #5
    Regular Member mattv6diesel's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    portland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Bmw 330d

    Trim : Msport

    Engine : 3.0d

    Year : 2008

    Default

    wouldn't hurt to try a sensor first

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    playing with spanners
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Tar everyone , got a sensor on order for tomorow morning

  7. #7
    Regular Member videodoctor's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by bigron1988 View Post
    Tar everyone , got a sensor on order for tomorow morning
    I would like to see you pick it up on Christmas Day

  8. #8
    Regular Member Big Knox's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Edinburgh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default


  9. #9
    On a Sabbatical
    Join Date
    May 2008
    Location
    Derbyshire (south)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had a similar issue with My gf's, but for some reason, it was the chrome trim pipe that caused this. After i took it off, iits never done it again & been fine too.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    playing with spanners
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    My mate works at a garage and they order parts b4 9 in the morning, they get them at 11,


    Got it sorted today , it was the sensor, oil was ****ing out of it, chears everyone

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. i hate my vectra
    By chunkymunky in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 29th February 2012, 14:43
  2. Starting to like my vectra now !!!
    By renton608 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 11th February 2011, 01:07
  3. HELP!! Am starting to hate my signum! :(
    By edwardabud86 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 12th December 2009, 22:58
  4. vectra not starting
    By carl in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 28th December 2007, 03:10

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •