User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: 3.2 Fault Codes

  1. #1
    Regular Member wotsthestory's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Carshalton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Elite

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 2005

    Mileage : 103000

    Default 3.2 Fault Codes

    Hi All,

    Just bought an ex-police 3.2 SRi, just thought I'd run the opcom to check for fault codes.

    I got the following which wouldn't clear, engine running or not. Any ideas?

    A/C and Ventilation works fine, A/C light comes on and compressor kicks in.
    Did the live check of the Fuel Tank ventiliation solenoid, seemed to be steadily creeping up percentage wise. Moreso with a blip of the throttle.

    The EML does not come on (other than at startup and goes out).


    Total number of fault codes: 4

    P1530 - A/C Relay Voltage Low
    (02) - Not present
    P0100 - Mass Or Volume Air Flow Circuit Low Input
    (06) - Not present
    P1481 - Fan Control 1 Circuit Open
    (04) - Not present
    P0441 - Fuel Tank Ventilation Solenoid Valve Sticks
    (66) - Not present

    Will try battery off for a while when I get a mo.

    Thanks

    Bri

  2. #2
    Regular Member wotsthestory's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Carshalton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Elite

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 2005

    Mileage : 103000

    Default

    Just to update, my opcom was not actually clearing codes, it appeared not to be writing to the ECU's. Fiddled with it and cleared all. So far they haven't come back.

    Had a problem with the horn firing the airbag light, seen reports of this in these forums, clearing the codes seemed to sort this. I was getting a steering angle sensor issue but when I tested it, it seemed to be working just fine. I'll see what happens now.

  3. #3
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Keep an eye on it, make a note of the codes for future reference
    Now I need a turbo to keep up!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. fault codes?
    By farley2708 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 5th February 2012, 00:18
  2. fault codes
    By ADAM123 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 31st January 2012, 19:02
  3. Fault Codes
    By tony100la in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 10th November 2010, 09:49
  4. Fault Codes
    By cdms811 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 15th November 2007, 14:17

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •