User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Replaced thermostate, but cold inside...

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Norway
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Replaced thermostate, but cold inside...

    Hi
    Today I replaced the thermostat in my Veccy 2006 1.9CDTI, and the engine-temp is back in the range of 84-90 degrees during normal driving. (it was only 75-79 before the change) So far so good.

    But, there is no heat in heating-system inside the car now.
    Perhaps this is beacuse there are some air trapped in the lines, but I cannot find any place to went it out....
    Any suggestions, trix?

    Thank you.

  2. #2
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    did you bleed it via the bleed screw ? ...

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    jilava
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the bleed screw is on a metal pipe in front of engine central position. I found out you need to bleed several times to get all the air out.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Norway
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Aha, I have seen that pipe and that little bleed-screw, but I did not think it was so tightly connected to the heater inside. I opened that one when I re-filled the tank with coolant, but it must be bled several times...... Okidoki.
    Thanx guys!!!!

  5. #5
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum


    Engine : 20 Dti


    Default

    as andreitone says,but if you still have problems overfill compensation tank to top of neck and open quick connector in heater line (left one facing forward)then as A says again

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. random cold knock/tick sound when cold - 1.9 cdti
    By valvelift in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 18th January 2013, 18:59
  2. smoke at cold cold start
    By azacbr6 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 5th December 2012, 18:23
  3. What do I need replaced
    By m20_swe in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 25th March 2012, 08:45
  4. Thermostate + egr = common link ?
    By roswell in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 26th January 2011, 04:31
  5. maf replaced still need help
    By scutster in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 15th May 2010, 10:16

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •