User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Help boot won't open!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Help boot won't open!

    Help my 2.2 Direct 55 plate estate boot wont open!

    Problem, I unlock the car and the boot only opens about 1/4 inch light in boot come on but boot is stuck. Have to then push the bottom of the tailgate to shut it the switch wont work so just leave it come back in 10/15mins and it might work or not.

    So read the How 2 on the forum and have taken the switch out this morning and lubed up the ball bearing and yes the boot opens and closes fine except again when you lock the car and then try to open the boot again it's stuck!

    Have had to use the emergency boot release to open it but then it works fine as long as you don't lock the car

    Any Idea's ???


    Cheers Sean.

    Square Box.

  2. #2
    Full Member neverlandandy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    lanark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Elite Nav

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2012

    Mileage : 9k

    Default

    emergency boot release whats that all about never heard of it please tell

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Climb in the back and little plastic cover just above the boot catch take it off put a flat screw driver in and turn and the boot opens :-)

    SB

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Worcs/Staffs/Westmids (ish)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Im going to state the silly and obvious here, because nobody seems to be able to open my boot.

    I have to actually tell people to press the button once whilst pulling the boot upwards..... The number of times they hold to button down (so it makes that cycling noise) and then complain that it won't open, is just untrue!

    I wonder if it's possible to break the thing by holding down the button too long?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Nope it's not the way I open it it just seams to be part opening?

    SB

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    [I] have exactly the same problem with my SRI at the moment and am also waiting to see if anyone can help. Please advise if you manage to fix it

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Feltham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I am suffering from the same problem, shutting the boot properly and leaving it for 10/15 mins seems to bring power back but try the fob button and the door still opens 1/4 inch or so and jams.
    After the 10/15 min wait, stand at the back of the car and press the fob button twice and then imediatly press the boot open and it will open but just the once...shut it and your back to 10/15 mins wait.
    Please can some technowonder let us know how to fix this one!!
    Cheers

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I undid the micro switch their are two small bolts and the switch moved enough to take the rubber cover off and lube up with WD40 and replaced the rubber then i used the red tube on the WD40 can and poked it up the latch part and sprayed for 30sec-1 minute then sprayed the top part of the latch as well left it all for hour or so and it's been fine since!

    Square box

  9. #9
    Regular Member ballan22direct's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    isle of lewis
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had my switch changed some months back for this very same prob. The switch jamming on. I tried oiling it but it would only last a couple of days then back to square 1 again. New button mate sort it out propped.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Stockton on Tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I often got the boot not shut light in the dash. Then it would just whir when i pushed the release button. I either had to whack near the lock with the side of my fist or push down really hard down on the boot. I've since sprayed the whole thing with WD-40 and adjusted the boot stop mushrooms at the side. seems to have worked. For now?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Boot doesn't open
    By adierolfe in forum Bodywork & Interior
    Replies: 9
    Last Post: 1st March 2012, 16:50
  2. boot want open
    By tonci26 in forum Bodywork & Interior
    Replies: 2
    Last Post: 28th December 2011, 17:23
  3. boot when open
    By slugo in forum Bodywork & Interior
    Replies: 2
    Last Post: 6th April 2011, 18:44
  4. boot will not open!!
    By p.bamforth in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 2nd April 2010, 13:00
  5. cant get my boot open!
    By pogo in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 17th May 2008, 21:08

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •