User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Electrical probs 2.2 sri 2002

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    suffolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Electrical probs 2.2 sri 2002

    HI, I have had major problems over the last month and still not resolved. the car lights and dash went mental and kept dying with random warning lights including the loss of power steering and then the car just died.

    i was told it was the alternator so had this replaced but still had random lights, yellow spanner etc.

    an engine diagnostic guy has had it for 4 weeks now and we still cant find the problem, I have taken off and sent away both the main engine ECU and the ABS/ECU only to be told that they cannot be tested ??.

    Currently I get random warning lights includiong battery and low voltage on alternator even though its brand new. I have also replaced the battery to try fix this, still dodgy.

    A new one is the rear brake lights have stopped working and i get a warning message up on the main display (radio screen).

    I have had the abs plug replaced, still no good ??.

    current codes logged:

    u2103
    p2108
    c0161
    p0621
    u2139
    p0500
    p1390
    p2105

    anybody had similar problems ??

    do you know of a tech2 tester with re-program capability near halesworth, suffolk ??

    cheers steve

  2. #2
    Regular Member Craig1985's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    harwich essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    how did you get on? im getting the same now

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    suffolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Still have the same problems, I bought an opcom which i now use to connect my laptop and reset all fault codes every few days otherwise my power steering stops working and I have no brake lights !!!.

    Found a place in Kings lynn who suggest that I send the CIM, main engine ECU & ABS ecu to them and they will test them all and repair whichever is faulty. I am just waiting for my friendly mechanic to come back from holiday and thats what I am going to do. all in this should HOPEFULLY only be around £350, whereas as the main stealer wants nearly £600 just to fit a new CIM !!.

    I'll update this thread once I know more.

    Steve
    Last edited by bigmac; 26th January 2010 at 20:25. Reason: Edited for legal reasons

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Craig1985 View Post
    how did you get on? im getting the same now

    How are you getting on with your problem, we had the same thing happen to our car. We had the alternator replaced which fixed the faults but now the battery keep going flat overnight. The auto electrician said something is draining the battery but cannot find the fault. We have to disconnect the battery every night to keep the battery from going flat.

  5. #5
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Easy on this, its going to be either a dirty ABS plug or the CIM needs replacing, its not the engine ECU. First off unplug your battery, unplug the ABS plug and give it a clean with switch cleaner or WD40 (but make sure you dry up and left over spray). Re attach the ABS plug, and put the battery on but only after about 20-30 mins so any codes clear and that will hopefully sort the problem, it did on mine and many many other members cars of the early prefacelift age. If this however doesn't sort it then it all points to the CIM a £400 dealer fix. HTH

    Steve

    PS, let us know how you get on.

  6. #6
    Regular Member Craig1985's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    harwich essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by H&S-Blaz View Post
    How are you getting on with your problem, we had the same thing happen to our car. We had the alternator replaced which fixed the faults but now the battery keep going flat overnight. The auto electrician said something is draining the battery but cannot find the fault. We have to disconnect the battery every night to keep the battery from going flat.

    Hi i changed the alternator, no more flat battery! BUT............. most morings i get the battery light up on dash for about 1-2miles? battery voltage stays about 12v while engine is running? alternator only putting out 1.4v (ish) then after a few miles then gives out 14v (battery runs about 14v then) im thinking that the new alternator may be duff? thinking of taking it back and getting another one? strange tho? may be the CIM? but been to vauxhall for a starter motor since and they done a software update for free and didnt notice any problems?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Weird Electrical Problems 2002 2.2 SRI Help!
    By BaileySRI in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 17
    Last Post: 1st March 2012, 15:25
  2. Vectra C 2002 Y20DTH Remap DTI 2.0 2002
    By richardkay007 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 8th February 2012, 14:18
  3. electrical probs
    By dartone in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 28th August 2011, 14:29
  4. Electrical probs on gsi
    By jamesr in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 13th February 2008, 00:41
  5. 1.8 vectra 2002 speedo probs
    By eddie in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 17th November 2006, 22:59

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •