User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: the padlock issue

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default the padlock issue

    im a new owner and have no handbook or anything so this car is peeing me off at times.
    tonight got in turned the key but the engine wont start it shows a padlock flashing in the console.

    i seem to get it to turn over after a few mins but have no clue how
    what the hell is this and how do i stop it

    cheers

  2. #2
    Regular Member yorkshireborn's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Rotherham SouthYorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : saab 95


    Engine : 2.3t

    Year : 2006

    Default

    the padlock symbol is the immobilser u need to take it to dealers to sort out

  3. #3
    On a Sabbatical
    Join Date
    May 2008
    Location
    Derbyshire (south)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sounds like the chip/transponder in the key is fubared

  4. #4
    Regular Member old cruiser's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    slough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you tried using the spare key (that's if you have one) and see what happens.
    Cheers Pete

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by old cruiser View Post
    Have you tried using the spare key (that's if you have one) and see what happens.
    Cheers Pete
    actually its the spare im using the original looks like its been through a pitbull.
    funny thing is it was starting fine for the first night then the next day this only started last night.

    anything that involves the dealership always screams its gona cost a fortune so i try to stay clear of them.
    is there any other solution and if its the immobiliser why does it start after about 2 mins of trying

  6. #6
    Full Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by stevelee View Post
    actually its the spare im using the original looks like its been through a pitbull.
    funny thing is it was starting fine for the first night then the next day this only started last night.

    anything that involves the dealership always screams its gona cost a fortune so i try to stay clear of them.
    is there any other solution and if its the immobiliser why does it start after about 2 mins of trying
    Could be a dodgy fuse mate, i think Plasma had this issue IIRC a while back, eventually he found a prob with one of the fuses in the boot area

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by spennny View Post
    Could be a dodgy fuse mate, i think Plasma had this issue IIRC a while back, eventually he found a prob with one of the fuses in the boot area
    il take a look cheers started it tonight first time

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. padlock symbol
    By swvectra in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 13
    Last Post: 27th July 2010, 21:41
  2. Car With Padlock Warning Light??
    By mad4stela in forum Troubleshooting
    Replies: 15
    Last Post: 22nd February 2009, 21:32
  3. Bert Padlock
    By Bert Padlock in forum Introduce yourself.
    Replies: 15
    Last Post: 17th June 2007, 13:10
  4. Padlock symbol
    By keith_eric16 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 19th March 2007, 14:34
  5. help padlock symbol
    By stevietiger in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 23rd January 2007, 16:59

Visitors found this page by searching for:

vectra warning light padlock

padlock vectra fuse

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •