User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: New Car a few issues Help Needed :(

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default New Car a few issues Help Needed :(

    Just bought a 02 SRI , firstly the Screen is saying check right fog light all the time and i cant get it off the screen. Cant get the radio on nothing??

    and checked the fog light there's nothing wrong with it

    The boot wont shut properly even when its locked it still moves up and down abit is this normal?

    the mileage light stays orange all the time does not go off ever

    and my alarm goes off every time i open the door and only goes off when i turn on the ignition, the key fob does not switch it off
    no cental locking working from the key fob either

    The seller is trying to tell me most of this is normal
    i think not can anyone give me some advice please

  2. #2
    Regular Member johnny1983's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Ryton, Gateshead
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Do you mean that there is a bit play in the boot? if so, you will be able to adjust the lock till it is correct. Also screw the rubber stoppers on the boot lid.

    The alarm sounds as if your key isn't paired with your car, does the alarm go off when you open the car with the key? Did the car come with two remote keys?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    CRAWLEY,WEST SUSSEX
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by stevelee View Post
    Just bought a 02 SRI , firstly the Screen is saying check right fog light all the time and i cant get it off the screen. Cant get the radio on nothing??

    and checked the fog light there's nothing wrong with it

    The boot wont shut properly even when its locked it still moves up and down abit is this normal?

    the mileage light stays orange all the time does not go off ever

    and my alarm goes off every time i open the door and only goes off when i turn on the ignition, the key fob does not switch it off
    no cental locking working from the key fob either

    The seller is trying to tell me most of this is normal
    i think not can anyone give me some advice please
    Not helpfull , but I think you have bought a lemon!!! did you buy the car privately or dealer??

  4. #4
    Regular Member evyboy's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    hamilton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    With all those symptoms id say there is a wiring problem, (apart from the boot) take it too the dealer and tell them to fix it asap,

  5. #5
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    As above, who was the seller, trade or private

    If it was trade then how long have you had the car
    These are FAULTS and need correcting, equally they shouldn't be all that expensive to correct (less than £1000 anyway!)
    Quote Originally Posted by stevelee View Post
    Just bought a 02 SRI , firstly the Screen is saying check right fog light all the time and i cant get it off the screen. and checked the fog light there's nothing wrong with it
    Change both bulbs
    If there is no change then the fault lies elsewhere

    Quote Originally Posted by stevelee View Post
    Cant get the radio on nothing??
    What model is fitted?

    Quote Originally Posted by stevelee View Post
    The boot wont shut properly even when its locked it still moves up and down abit is this normal?
    There should be no movement when closed
    There are two adjusters, suggesting these need pushing "out" the way
    Make small adjustments until the boot closes correctly

    Quote Originally Posted by stevelee View Post
    the mileage light stays orange all the time does not go off ever
    That suggests the drivers door switch is not working
    Switch on the interior light then close the door, get out and close the drivers door; does the light stay on?

    Quote Originally Posted by stevelee View Post
    and my alarm goes off every time i open the door and only goes off when i turn on the ignition
    If the drivers door switch is not working then that will also explain why that doesn't work

    Quote Originally Posted by stevelee View Post
    my alarm goes off every time i open the door and only goes off when i turn on the ignition, the key fob does not switch it off
    no cental locking working from the key fob either
    The key fob batteries may be flat or the transponder codes are out of cycle
    Needs a TEC2 to correct that

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for all the repys chaps very helpful il try some of those today and have a better look at the car
    will be back later with more info

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    well i was going to try those things today but went to start it and the battery was flat.


    not happy
    called the private seller he said its the cold weather that made it flat overnight, i had a few choice words with him to say the least

  8. #8
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    more than likely its all of the elec problems and he's had enough of it, charge the battery disconnected assuming you have the radio code, then sort out the faults one by one as suggested previously, best of luck.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Worcs/Staffs/Westmids (ish)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Lets face it, people tend to sell cars because either:

    a) the missus thinks its too old and the neighbours all have newer cars
    b) it's starting to show faults because the owner hasn't kept ontop of the maintenance
    c) they had an accident and don't want to drive a repaired car

    From the faults you describe, I would say the battery was dead before you brought it which reset the keyfob/locking. This was probably the final straw that made him sell the car.
    The radio won't do a fat lot while it's complaining about the foglamp (afaik) and if the battery has been remove previously it won't work without a radio code.
    The foglamp itself may have been removed as part of a repair and not replaced correctly.
    The odometer stays on until sometime after locking the car with the keyfob (which isnt working yet?)
    The boot needs some simple adjustments.

    All relatively small things (but annoying yes).

    Infact looking at what i've written, most of the faults would be a result of battery removal!!!
    Battery failures do tend to happen at this time of the year, with the increased drain on the battery and cold weather.

    The previous owner appears to be a numpty with no technical skills at all, probably thought there was a pink elephant under the bonnet!!!

    Unlike some of above posts, I think there could be light at the end of this tunnel.....
    I think with a bit of minor repair work you'll have a decent car at the end of the day.

    A warning however.... if the battery is older than say 3 years, REPLACE IT!
    Don't try to recharge it, i've had an old battery explode on me before now, they are not worth the risk and they cause a lot of paintwork damage!
    Last edited by Birchy63; 1st December 2009 at 17:12.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for all your help fellas its much appreciated
    i must say this is a very friendly and helpful forum
    im going to buy a new battery tomorrow and get going fixing the problems

    OH to add insult to injury they guy threatend to come to my house and start trouble at that point i just said listen nevermind i dont need this
    im only 26 but i have a heart problem and could feel the stress making me ill
    not worth it at the end of the day

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. SRi Turbo running issues - help needed
    By johnsastra16v in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 20
    Last Post: 22nd April 2012, 14:56
  2. SRi Turbo running issues - help needed
    By johnsastra16v in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 4th March 2012, 17:15
  3. Help needed! dtuk box issues
    By swifty_53 in forum Diesel Engine related
    Replies: 3
    Last Post: 24th February 2011, 19:40
  4. 3.2 GSI A Few Issues Help Needed Please
    By gibsonk in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 17th October 2010, 14:46

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •