User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: ABS and ESP lights on???

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Angry ABS and ESP lights on???

    Hi I was driving the other day (vectra C 1.9cdti sri) and noticed abs and esp lights both came on at the same time. They stayed on for the duration of the journey. I turned off the ignition and then staright back on, the lights had gone out but after varying times they would come on sometimes after 2mins of driving or sometimes after 10mins. This went on for a few days and now they are on all the time and don't go out. I have tested the brakes and the ABS is definately not working. Can anyone offer any advice regarding where to look for the fault or what it may be.

    Cheers.

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Really you need the codes read but its probably a wheel abs sensor and/or a steering angle sensor.
    Now I need a turbo to keep up!

  3. #3
    Regular Member mattv6diesel's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    portland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Big Sig View Post
    Really you need the codes read but its probably a wheel abs sensor and/or a steering angle sensor.
    sorry but its the way to go

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Cheers if I purchase a code reader u480 will this tell me what I need to know???

    Cheers.

  5. #5
    Regular Member slipperysam1984's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Bournemouth
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i don't think that reader will help.

    that reader is only good if you have a EML problem.

    your best bet is an op-com or call the AA or RAC and get them to read the codes just give them a ring say some lights are on my car, and want them checked.

    hope this helps

  6. #6
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by DKitch View Post
    Cheers if I purchase a code reader u480 will this tell me what I need to know???

    Cheers.
    I doubt it as that will only read engine codes.
    Now I need a turbo to keep up!

  7. #7
    Regular Member arnie_barney's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Omagh, Co.Tyrone, N.Ireland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    The same thing happened on my car. The abs sensor is built into the front hubs and it will be this sensor that has failed. The sensor cannot see the wheel turning anymore so then throws up a fault code which brings on both the abs and esp lights together. The only answer is a new hub as the sensor is built into it, all one part I'm afraid. Vauxhall will sell you one for about £75 I think. The only problem you have is finding out which side it is that has failed so you need to get the fault codes read to confirm which side.
    I fitted my own and took about 2 hrs. Hardest bit is separating the hub from the brake disc and brake caliper carrier.

    Hope this helps.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Glasgow
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    same thing happened to me last week mate, i needed a new passenger side hub as the abs sensor was showing as dead apparantly.
    i got my part for £150 as mine is the later chassis code even thought its a preface lift.
    i done the job with a mate and saved some cash, but still need to go to the garage to get the code removed as the light is still on so u may have to do the same matey.

  9. #9
    Regular Member arnie_barney's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Omagh, Co.Tyrone, N.Ireland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Vauxhall sold me a nongenuine part as they seem to use them themselves to keep customer prices down, thats why mine was cheaper but I think you're right are differant hubs so maybe differant prices. My abs and eps lights went out when the new hub when in and I didn't have to get it tech2ed off. I actually connected the sensor before I took the old hub off just to check and it went off before I had even fitted the hub. Same hub for both sides so possibly if you bought a new hub and connected it to each side you could see which side was faulty.

  10. #10
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    It COULD be water in the wiring plugs on the front suspension struts for the wheel speed sensors. Worth checking before you go out and buy expensive parts that may be OK.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Brighter Lights for side lights, Vectra SRI150
    By 150_SRI in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 14
    Last Post: 13th July 2011, 23:50
  2. Replies: 2
    Last Post: 31st March 2010, 13:30
  3. Philips bluevision h7 head lights & side lights brand new
    By davidlewis24 in forum Parts for sale
    Replies: 2
    Last Post: 19th March 2009, 22:42
  4. Dark lights and Rear Lexus lights finally fitted
    By Leviathan in forum Styling
    Replies: 32
    Last Post: 29th February 2008, 22:35

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •