User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: First Vectra Problem - If I steer when not moving...

  1. #1
    Regular Member PauloMcGuinee's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Milton Keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default First Vectra Problem - If I steer when not moving...

    I noticed my "traction control" light sometimes stays on in my 3.2 GSi and have now identified how to create the problem. If I steer while stationary the traction control light comes on and wont go out until car is restarted.

    The car drives fine but steering is heavier at low speeds than I remember.

    Anyone know what this issue is?

    Thanks Guys

    Paul McGuire

  2. #2
    Regular Member PauloMcGuinee's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Milton Keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    After more research its called the "ESP" light. Any suggestions as to why its coming on. The ESP switch on the dash doesn't turn the light out.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Melbourne, Australia
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Maybe a problem with the steering angle sensor?

  4. #4
    Regular Member PauloMcGuinee's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Milton Keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes turned out to be the angle sensor. Got it done at Malins in Bletchley Milton Keynes for under £300. Has been OK for a week now since the fix so hopefully thats got it sorted.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 15
    Last Post: 8th January 2013, 10:11
  2. Torque steer?
    By th3sundanc3kid in forum Handling & Braking
    Replies: 13
    Last Post: 13th December 2010, 00:48
  3. Torque steer
    By padre9390 in forum Handling & Braking
    Replies: 7
    Last Post: 1st August 2009, 17:09
  4. Vectra - boot open indicator flashing during moving
    By Snoddy in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 20th October 2006, 18:49
  5. Torque steer
    By plasma in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 2
    Last Post: 7th June 2006, 09:26

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •