User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: startup grrr noise

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    jilava
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default startup grrr noise

    it's a 1.9 cdti 150 engine. Noise started maybe 3 months ago, and it doesn't matter if engine is hot or cold. I made a video with the noise at http://www.youtube.com/watch?v=jYcLlhiSGcw

    what could be causing it?

  2. #2
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP NAV

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Default

    Hard to tell with the quality of Youtube vids, but could be the usual noise that occurs before the oil gets about... when was the last time it was changed, and what oil is in it..?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    jilava
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    bought the car about 8 months ago and made 8000 miles with it without changing the oil, so I don't know what's in. plan on doing a full filter and oil change as soon as possible with vauxhall full sinth 5w30.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    jilava
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    here's another one, this is with the doors closed http://www.youtube.com/watch?v=avDCawXIS9Y

  5. #5
    Regular Member Grahamy's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Ryton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sounds like the starter motor is is not dis-engaging quickly enough

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    jilava
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    that's what I was thinking... where is the starter located on the cdti 150?

  7. #7
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum


    Engine : 20 Dti


    Default

    Hi A
    its on bellhousing,jack up car remove engine top cover and lower cover,also right hand side splash cover.uncouple battery (make sure you have radio code)remove starter earth cable,and coolant pipe bracket,then remove starter bolts.
    lower jack remove coolant expansion tank,unclip vacuum line,2 heater hoses,disconnect starter cables ,unclip alternator wiring harness ,remove starter uphill.refit is reverse ,
    inspect starter gear drive for wear if the teeth are ok clean gear sliding shaft and grease with copper slip,when you pull and turn gear it should snap back to rest possision

  8. #8
    Regular Member mattv6diesel's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    portland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Bmw 330d

    Trim : Msport

    Engine : 3.0d

    Year : 2008

    Default

    wouldn't worry they all do the light clatter. put a diesel pump on one at work for it, stopped for 1-2k then came back

  9. #9
    Admin & Merchandise Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Mine did the GRRRRRR noise on startup after i had done a long journey but after 2 days it went away,i thought at first it was the starter motor but it hasnt done it again (touch wood)
    Seems to only do it after a long journey 250 + miles

    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    jilava
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks jonny, that seems pretty complicated...

    matt and bigmac mine does it every time it starts now, didn't do it when I bought it, I will check the starter motor as jonny suggested.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Scraping noise on cold startup.
    By erni3wi5e in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 18th March 2012, 14:20
  2. Irritating Whirring Noise... grrr 1.9cdti (120ps)
    By Meady in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 6th April 2011, 07:30
  3. tapping noise on startup when cold
    By Beavis in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 15
    Last Post: 25th May 2010, 09:32
  4. knocking noise on startup
    By simon7257 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 24th February 2010, 17:17
  5. Groaning Noise On Startup
    By VauxVeteran in forum General Chat
    Replies: 4
    Last Post: 24th December 2006, 04:11

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •