User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: vista and xp.

  1. #1
    Regular Member badback's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Runcorn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default vista and xp.

    Hi guys, my old desktop pc packed in the other day and I've just purchased a new one, the new one has Vista with the capabilities to upgrade to Windows 7, my old one on XP has 2 hard drives. My question is, can I connect my old hard drives to the new pc so that I can retrieve any old files and pics, I'm not certain that the old drive with xp is faulty or whether it was the mother board that's knackered. So is there any reason why I can't try to connect them? Thanks in advance.

  2. #2
    Regular Member steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ashington, Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Nope no reason, you can connect over sata or IDE depending on old drive and new board. Then browse as disks and copy and paste! Simple. If you dont fancy opening up new pc to connect then these are handy http://www.amazon.co.uk/SATA-Adaptor.../dp/B000Q5YW76 HTH matey

  3. #3
    Regular Member badback's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Runcorn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by steve View Post
    Nope no reason, you can connect over sata or IDE depending on old drive and new board. Then browse as disks and copy and paste! Simple. If you dont fancy opening up new pc to connect then these are handy http://www.amazon.co.uk/SATA-Adaptor.../dp/B000Q5YW76 HTH matey
    Cheers Steve, I like the look of the usb lead in the link, I'll be able to swap the two drives as and when I need the storage space. Thx mate.

  4. #4
    Ex Vec-C Admin Deztroyer's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    WGAF#5
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    wait until you've upgraded to windows 7 before you do the transfer - as there's more compatibility with xp on 7 then there was with vista

    i'm loving 7 compared to vista which drained my laptop and made it soo slow - now, iturn on and by the time the welcome screen is on i can connect to the internet and start browsing straight away ...and i'm running norton 360 v3 which slows it down a bit - so fairly impressed
    got windows7 ultimate (full version)for just over £60 legitimately as well

    0-Large smile ......every time it's driven

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Worcs/Staffs/Westmids (ish)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yep, use an external cable or get yourself a USB HD enclosure and keep the drive for storage. If you use just a cable then you need to bare in mind cooling, the hard drive will over heat if left on for too long as it'll have nowhere the dissipate the heat.

  6. #6
    Regular Member badback's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Runcorn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks guys I've registered to get windows 7 so I'll wait until it arrives before adding the old hard drive.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    wouldnt mind windows 7 need power point etc on it any where cheap to get it from??

  8. #8
    Regular Member Big Knox's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Edinburgh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    powerpoint is part of Office, not Windows 7

  9. #9
    Regular Member badback's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Runcorn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    A bit of an update, I purchased a 3.5" IDE/SATA HDD USB 2.0 Combo Enclosure, (£19.99 at my local pc shop) I've inserted both my old hard drives into it and the small 80gb one is fine which I basically new because I only stored stuff on it. On the other hand the main 160gb drive has a virus that Norton 360 can't delete, so my next question is can I put both the old drives back into my old pc using the smaller one that's ok as the main boot device and then format the other one from there? so that I can use both as storage devices for the new pc, or is the infected drive useless now? Thx.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Telford, Shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Elegance

    Engine : 2.2 Direct

    Year : 2003

    Default

    You should be able to do a full (non Quick) format of the infected drive to enable it to be reused

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. vista password...
    By nikroc in forum General Chat
    Replies: 27
    Last Post: 16th November 2012, 16:54
  2. Vista Opinions
    By VauxVeteran in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 28
    Last Post: 12th August 2008, 12:42
  3. Messenger for Vista
    By shan in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 8
    Last Post: 20th July 2008, 21:53
  4. VV & Vista
    By VauxVeteran in forum General Chat
    Replies: 28
    Last Post: 6th May 2007, 13:58
  5. XP vs Vista
    By Swatty in forum General Chat
    Replies: 19
    Last Post: 7th February 2007, 09:02

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •