User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: Spark!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Spark!

    Hi guys

    I was fitting a double din head unit pioneer fh-p80bt into my car. I had a slight problem at first where the yellow and red wire needed to be swapped as it wasnt turning on. But in doing that it would not save any of my settings, so i took a connection from lighter to the head unit, and used an existing permanent live on the head unit. At this point it all worked fine! i had a massive grin on my face..

    Now when i came to fit the head unit in properly a heard a spark!!! at this point the head unit was almost fully in. I tried to turn it on but it would switch on. Immediatly i looked at the F1 fuse on the passanger side and it was blown... at the time it gave me a sigh of relief.. But to my horror after replacing the fuse it still would not turn on!!!!!!!! I checked the supply from a DMM and it turns out my permanent live is no longer there... There a switch supply only when i turn the ignition...

    before the park i had one permanent live coming from the loom (yellow), the red wire had no voltage so the switch live taken from the lighter, after the spark the permanent live is total dead, and the red wire which had no voltage before is now the switch live!!!!

    I am totally baffled... Can someone please help!

  2. #2
    Full Member paul.sessions's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    leighton buzzard
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    have you checked all the fuses?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes..

    One fuse was blown F1.. i replaced that but the permanent live is no longer their and the red wire has become switched live...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. V6 3.2l gsi spark plugs help please
    By leejohno80 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 12th January 2011, 20:13
  2. What Spark Plugs
    By Rebellion8878 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 8th January 2011, 19:38
  3. Spark Plugs
    By Sharpy86 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 16th December 2009, 17:35
  4. 2.0t spark plugs
    By SRI-RICH in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 14th December 2008, 18:02
  5. Spark Plugs in a 2.0T
    By sriturbo in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 13th November 2008, 01:35

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •