User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Cam belt change urgent question

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    jilava
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Cam belt change urgent question

    Hi, I'm changing the cam belt and water pump right now following the excellent how to wtitten by Nev -thanks - and have a question: wich way should I turn the crank shaft to align the notch on the wheel with the noch on the semi cover? clockwise or anticlockwise?


    thanks

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    jilava
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    forgot to mention CDTI 150ps engine

  3. #3
    Regular Member Dose's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Falkirk/dunfermline/alloa
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    clockwise if its timed correctly.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    jilava
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    thanks Dose, I ran into a problem. Can't get off the engine mount that's bolted to the engine. It's got 3 bolts that I removed but It won't budge. Any ideas?

  5. #5
    Regular Member Dose's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Falkirk/dunfermline/alloa
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by andreitone View Post
    thanks Dose, I ran into a problem. Can't get off the engine mount that's bolted to the engine. It's got 3 bolts that I removed but It won't budge. Any ideas?
    are you sure their aint a fourth bolt, i cant remomber off hand?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    jilava
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I can see only three...

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    jilava
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    found the fourth bolt got it out but still the engine mount stays on the engine, but it has a little play now, anyone know if there's a fifth bolt holding it to the engine?

    it's dark outside now and started to rain, think I'll leave it for the morning...

  8. #8
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    142 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    142 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    There one underneath an idler/pulley i think
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    jilava
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    thanks plasma, got that one too, but now I 'm having trouble removing the torsional vibration damper I think it's called, it's the big wheel with 4 torx bolts that drives the aux belt and it's on the crank shaft. I unscrewed the 4 bolts but it won't budge... any tips on that would be great. I really appreciate the help guys.

  10. #10
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    142 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    142 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    if you've got the 4 bolts out this i think its just friction holding it on
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. URGENT MOT tomorrow rear seat belt not latching
    By BBMadness in forum Bodywork & Interior
    Replies: 6
    Last Post: 15th November 2012, 23:34
  2. Urgent Help needed please, 150 belt broken
    By Mopar Man in forum Diesel Engine related
    Replies: 22
    Last Post: 11th June 2012, 07:47
  3. Urgent Help! Alternator Change...
    By Danlisa in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 6th November 2010, 16:06
  4. Urgent Help!! Fan/auxilliary belt fitment
    By buggy_666 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 28th September 2008, 16:05
  5. Urgent....Belt tensioning bolt
    By JSM414 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 9th October 2007, 21:34

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •