User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: poor starting

  1. #1
    Regular Member m1ke823146's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    derby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default poor starting

    Hi i seem to have a common problem with starting my car (2.0dti) if left overnight it takes two or three turns of the key before it starts, quite a few others talk about leak off pipes, injector seals, non-return valves and fuel filter housings, can any help me on how i approach this problem and what i try first, i cant seem to find an 'how 2' on the leak off pipes etc!

  2. #2
    Regular Member Paddyrallyhead's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sligo (Ireland)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'm having a similar problem with a 1.9 cdti some times 2 turns some times alot more.... makes a funny smell whem it takes a few turns to fire (i've smelt this before when i had a problem with my VW caddy van's egr stuck open) do these have egr problems and would that cause it to be hard to start???

  3. #3
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP NAV

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Default

    CDTi's are very prone to EGR problems and can lead to many symptoms, poor starting, flat spots, lumpy running etc.. there is a how2 on the site to clean the EGR valve, well worth doing.

    As for the DTi, I am sure I have read a thread recently about this, can't remember who it was now, have a quick search and I'm sure you'll find it.

  4. #4
    Regular Member Paddyrallyhead's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sligo (Ireland)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Dan_BlackSRi View Post
    CDTi's are very prone to EGR problems and can lead to many symptoms, poor starting, flat spots, lumpy running etc.. there is a how2 on the site to clean the EGR valve, well worth doing.

    As for the DTi, I am sure I have read a thread recently about this, can't remember who it was now, have a quick search and I'm sure you'll find it.
    Cheers dan much appriciated now that you mention it i've have noticed once or twice a slight flat spot in accelloration very minimal though....

  5. #5
    Admin & Merchandise Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Quote Originally Posted by m1ke823146 View Post
    Hi i seem to have a common problem with starting my car (2.0dti) if left overnight it takes two or three turns of the key before it starts, quite a few others talk about leak off pipes, injector seals, non-return valves and fuel filter housings, can any help me on how i approach this problem and what i try first, i cant seem to find an 'how 2' on the leak off pipes etc!

    I have had the same problem the last few weeks but i think its due to it not being cold enough for the Glow plugs to come on(all though its been very chilly)
    This morning the glow plug light came on for the first time in ages and it started first turn and with no smoke.
    Ive believed my glow plugs have needed replacing for a while so will make it my next job and see how i get on from there

    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Poor Starting
    By Bredsticz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 2nd May 2012, 23:55
  2. poor starting
    By tomo610 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 15th January 2012, 19:21
  3. poor starting
    By kmx racer in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 26th July 2011, 22:51
  4. Poor starting
    By Croxley in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 23rd March 2011, 20:25
  5. EGR and poor starting
    By dhwigston in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 23rd January 2010, 22:07

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •