User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Clock adjust

  1. #1
    Regular Member johnny1983's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Ryton, Gateshead
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Clock adjust

    Hello,

    I thought that the clock on the display automatically changes when the clocks go back/forward. I drove about 50 miles yesterday but it didn't change.

    I have a vectra sri cdti with cd30 installed.

    How do i manually adjust the time?

    Help is appreciated

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Did you have it tuned to one of the national radio stations (Radio 1, 2, 3, or 4)?

    If listening to a CD or commerical station it generally won't update itself as it relies on the RDS signal and some of the commercial stations are a bit slow in updating the clock signal.

    Also, the setting needs to be switched on, which will be buried in the menus somewhere.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    haha... i had this with mine yesterday it didn't update (cd70 navi) so i manually changed it... 10 mins later it had changed back lol... that'l teach me to read the hand book & check the settings lol...

  4. #4
    Regular Member johnny1983's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Ryton, Gateshead
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well it was a local FM station i was listening too.

    I'll try listening to Radio 1 on the way home from work.

    If it doesn't work, how do you manually adjust it?

  5. #5
    Regular Member Terry Tibbs's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I've had the same prob (CDC40 Opera in mine), i thought i was going mad, changed it myself then it changed later on. I was just listening to CD's when i was out but i thought it would update no matter what you were listening too?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Near Edinburgh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yip same problem, mines changed automatically, but stopped the car for 10min jumped back in and it reverted then never updated. I manually changed it and its been fine.

  7. #7
    Regular Member Daywalker's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Kaunas raj
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Qashqai

    Trim : Visia

    Engine : 1.5dci

    Year : 2010

    Default

    Mine was the same only changed itself on the way back from work today lol

  8. #8
    Regular Member johnny1983's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Ryton, Gateshead
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i've changed mine manually now, i'm sure it changed yesterday then changed back.

    My car is playing tricks on me.

    Thanks for the replies

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Dublin
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Does anyone know if you can you change the time with an aftermarket HU in?

  10. #10
    Regular Member johnny1983's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Ryton, Gateshead
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Im not sure if you can, i had to go into settings in the actual HU to change it.

    I read somewhere that you may have to install your old HU to change it.

    Someone correct me if i'm wrong.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Handbrake? is it self adjust?
    By dave1419 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 17th February 2013, 12:31
  2. headlight adjust
    By vectraross in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 24th August 2012, 15:01
  3. Adjust Clock/Time Manually after installation of Replacement Head Unit
    By DavieBhoy1969 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 17th January 2011, 10:23
  4. Handbrake adjust
    By st2malo in forum Bodywork & Interior
    Replies: 28
    Last Post: 16th January 2011, 12:47
  5. Help please, how to adjust the headlights
    By PeterVV in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 6th October 2010, 21:10

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •