User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Misfire on Cylinder 4 - signum 2.2

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Misfire on Cylinder 4 - signum 2.2

    Hi all,

    The wife mentioned that the Signum (2.2 Direct 04) seemed a bit hesitant yesterday under acceleration. This lunchtime she rang to say that the spanner had come up on the dash and it had gone into limp mode. I got it home for her and called the AA - (BTW It seemed to be running on 4, but was obvioulsy restricted to 30mph) - anyway AA man plugged his laptop in and there was no fault codes showing, spanner light gone!! He was saying it was probably EGR? at this point.

    I told him to wait five minutes while i took it up the road. i got the engine light on this time (no spanner) and now it was firing on 3. He plugged his laptop in and there were no fault codes as such but it said misfire of 4. He changed the plug but it went straight back to 3. He said it will be the coil pack thats goosed sayng, when its cold its fine, but when it gets warm it breaks down, that why it didnt show a fault when he first arrived.

    He cleared the fault and said to try a second hand one. Just found one on eurocarparts for £99, Bosch. Does this sound about right and do you reckon this is the problem... Please dont be mentioning the dreaded words "Fuel Pump"

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Preston England
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hope its not the dreaded pump, I have a nearly new coil pack if you are interested?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Thanks for the offer Daveyboy, i really need to get it up and running as soon as possible otherwise i would have had that off you.

    Picking the coil pack and new plugs up at lunchime.... I'll fit them this afternoon, then... fingers crossed it will be sorted... Again!

    So far i've had the Swirl Valve Actuator replaced (under warranty a few years ago), then the chain jumped a tooth about 3 months ago, luckily not causing any damage apart from in my wallet, and now this!.... i'm thinking its time to say bye bye.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Well, I've changed the coil pack, new set of plugs and the spanner light is still on!!

    AA are now taking it to the garage i swear by (YVS Performance Specialists in Sherburn, Leeds http://yvsperformance.com/) to let him have a look at it.

    Judging by other threads i've read, its probably looking like the fuel pump.... Does anyone know what pressure they run at, as Simon at the garage is going to test the pressure first job.

    I'll do a search on this site and the net to see if i can find any details in the meantime....

  5. #5
    Regular Member marcdale's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Bristol
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Did you find out that the problem was sorted and you just needed the engine light to be switched off after you sorted the problem?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra C 2.2 Misfire on Cylinder 3 + 4
    By m2yuout in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 12th February 2013, 13:14
  2. 0302 - cylinder 2 misfire detected
    By kristian in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 26th September 2011, 19:28
  3. misfire on cylinder no 3
    By WRed in forum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 24th January 2011, 00:50
  4. Misfire on Cylinder No 3
    By WRed in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 23rd January 2011, 13:58
  5. Misfire on cylinder 4
    By gavman in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 29th June 2009, 21:58

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •