User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Gray smoke cold start

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    SLOUGH
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Gray smoke cold start

    Hi everyone please help. I have a vectra 2.0 dti o3 plate. When i start my car in the mornings it struggles to fire up, but after about 10 seconds it will start. But a cloud of gray smoke comes out from exhaust. I have charged the glow plugs at weekend but the problem is still there anyone have any ideas what might be the fault. Please . Thanks antchris5

  2. #2
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    if its only first thing then its ok all day could be injector leak off pipes or injector seals.

  3. #3
    Regular Member Telly Addict's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW e92 335d

    Trim : M Sport

    Engine : 3.0 TT

    Year : 2008

    Default

    Sounds glow plug related, maybe check out the relay?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    SLOUGH
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ok thanks silly question how do i find out if there is a prob with the relay

  5. #5
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    on the average day the glow plugs would not come on any way, don't think they come on until low temperatures, you may see the light come on and off straight away but wouldn't come on until (don't quote me) about 0 / -3 , put a meter on the feed wire to the plugs from cold and get someone to turn the key. may have an initial 9v then drops down to lower voltage.

  6. #6
    Regular Member Telly Addict's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW e92 335d

    Trim : M Sport

    Engine : 3.0 TT

    Year : 2008

    Default

    Is that not just the indicator? I have noticed that there is tremendous current drain in my veccy immediately after starting as if the glow plugs were being heated, try the wash/wipe on yours and see if the same - it's quite slow initially then after a few seconds it increases to normal speed. That indicates to me that the glow plugs are on...

    I was under the impression that all the newer generation diesels had a much improved startup by designing the glow plugs to provide instant heat, with just on particularly cold starts an indication that you should allow a few seconds to preheat.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. smoke at cold cold start
    By azacbr6 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 5th December 2012, 18:23
  2. Blue smoke from cold start
    By Ebbey in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 24
    Last Post: 5th May 2012, 16:53
  3. White smoke on cold start up, 1.9 diesel
    By Fruit'n'nut in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 16th June 2009, 10:17
  4. Lots of Blue smoke on start up when cold?
    By VXR CDTi in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 17th February 2008, 15:14
  5. White Smoke - Cold start
    By DG01 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 15th November 2007, 21:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •