User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Mtec Hid bulb keeps going out

  1. #1
    Regular Member Keithy's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Dundee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Mtec Hid bulb keeps going out

    I have fitted an mtec kit a while ago and one of the bulbs keeps going out. this seems to happen more in damp or cold weather.

    I just turn the lights off then on again the the problem is solved but its starting to happen more often now and is beginning to annoy me.

    I have tried moving the ballast to a different place and coating it and wd40. but it still happens.

    Is this common? or is it about time to buy a new set?

    keith

  2. #2
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    Lol funny you should mention that, I have exactly the same car, exactly the same colour and exactly the same problem.

    I'm thinking of buying a new kit though as mine has been on a couple of cars now and i want to get one with smaller ballasts

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Swap the two bulbs over to see if one of the ballast packs is faulty.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    its nothing strange, it happens if you have weak battry aswell.

    try it, switch on the lights then fire up the engine, you'll see the lights go out. then you bulb warng light will come on the ballaster will go on safty cut out, untill you switch the lights off and put them back on.

    the lights shouldnt go out at all if you have good strong battary.
    ive done and tested this. it used to happen with my saab all the time changed the battary and all was good after that.

  5. #5
    Regular Member Keithy's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Dundee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks, i'll try that

  6. #6
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    I found that if you leave the car a few minutes after starting before switching them on helps

  7. #7
    Regular Member Keithy's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Dundee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yeah i have noticed that too. strating to **** me off tho. thinking about getting a new kit

  8. #8
    Regular Member rozzer2006's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : VXR

    Engine : 2.8 v6 Turbo

    Year : 2008

    Mileage : 69k

    Default

    i had a similar problem with my hids had to get resistor type things (a wee box to plug inbetween the bulb plug and balast)from america because my balasts where not canbus compatible mabe thats ure problem

  9. #9
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    Thats not my problem mate

    I have the black boxes to stop flickering/bulb failure

  10. #10
    Regular Member rozzer2006's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : VXR

    Engine : 2.8 v6 Turbo

    Year : 2008

    Mileage : 69k

    Default

    **** knows then lol if there cheap ones probs goosed.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Sidelight Bulb Comparison - MTEC 501 v Philips Blue Vision
    By puppet in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 11
    Last Post: 11th September 2013, 06:22
  2. HID's Direct 'MTEC' bulb life?
    By lee gsi in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 6th November 2010, 22:20
  3. Can I Replace Fog light Bulb for a 100 watt Bulb
    By m300raj in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 14
    Last Post: 17th January 2010, 19:33
  4. Another mtec bulb thread
    By Ian T in forum Styling
    Replies: 18
    Last Post: 12th February 2009, 20:46

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •