User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Boost Pressure Problem

  1. #1
    Regular Member CristianTM's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ROMANIA, Eastern Europe
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Boost Pressure Problem

    Hello fellas,

    My engine is Z19DTH, 150hp, Vectra-C 2005 year car.
    I hope in this forum to find a solution at my little problem.
    Well, the car works fine, BUT, ...from a while the Boost Pressure not equal with Boost Pressure Command and this despair me
    I need a professional advise, not a assumption ..if possible!
    I attached the main data form a recent diagnose. In the past must say the boost pressure command it was equal with boost pressure sensor (maybe +/-1 unit), now permanently different !
    http://img85.imageshack.us/img85/3953/rpm1.jpg
    http://img7.imageshack.us/img7/7598/rpm2.jpg
    http://img42.imageshack.us/img42/6113/rpm3.jpg
    http://img32.imageshack.us/img32/5043/rpm4.jpg
    http://img2.imageshack.us/img2/7730/rpm5.jpg

    http://img2.imageshack.us/img2/2728/rpm6.jpg

    CristianTM.

  2. #2
    Regular Member CristianTM's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ROMANIA, Eastern Europe
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Nobody ? Hmm....The answers waiting!
    I think MAF or EGR are the problem, but both have some money value and I don't afford to change both and the same time.

    CristianTM.

  3. #3
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you tried to clean the boost sensor yet? It may just be covered in dirt.
    Now I need a turbo to keep up!

  4. #4
    Regular Member CristianTM's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ROMANIA, Eastern Europe
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Big Sig View Post
    Have you tried to clean the boost sensor yet? It may just be covered in dirt.
    The Boost Sensor was dirty, but after cleaning NO effect ! No effect for CAR, no effect for diagnose. More effect had EGR cleaning !
    The strange ting is ... I diagnose three different cars with engines: Y20DTH, Z19DTH and Z19DT and ... all three had difference of Boost Pressure Command and Boost Pressure.

    CristianTM.

  5. #5
    Regular Member CristianTM's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ROMANIA, Eastern Europe
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    My newer conclusion, after I reading some old and new live data:

    15.12.2008 (good response)
    Engine Speed: 2608 RPM
    Calculated Air Flow: 144 Kg/h
    MAF Sensor: 144 Kg/h
    Barometric Pressure: 101 kPa
    Boost Pressure Command: 120 kPa
    Boost Pressure: 120 kPa
    EGR Position Commandes: 37%
    EGR Pulse Ratio: 39%

    02.06.2009
    RPM Engine Speed: 2583 RPM
    Calculated Air Flow: 148 Kg/h
    MAF Sensor: 148 Kg/h
    Barometric Pressure: 98 kPa
    Boost Pressure Command: 120 kPa
    Boost Pressure: 119 kPa
    EGR Position Commandes: 38%
    EGR Pulse Ratio: 38%

    25.09.2009 (bad response)
    Engine Speed: 2580 RPM
    Calculated Air Flow: 165 Kg/h
    MAF Sensor: 165 Kg/h
    Barometric Pressure: 100 kPa
    Boost Pressure Command: 120 kPa
    Boost Pressure: 130 kPa
    EGR Position Commandes: 38%
    EGR Pulse Ratio: 38%

    From these measurements the only conclusion is the MAF have different values from previously dates and can be the cause of bad boost pressure.

    CristianTM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. boost pressure
    By aledjones_lex in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 6th March 2010, 14:47
  2. Boost pressure
    By Mark2.2 in forum Petrol Engine related
    Replies: 0
    Last Post: 23rd January 2010, 18:46
  3. Boost pressure problem - 3.0CDTI
    By Celes in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 31st October 2009, 00:10
  4. 2.0DTI Boost Pressure?
    By mick 1986 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 16th July 2009, 11:27
  5. Boost Pressure>?
    By Biddyy in forum Diesel Engine related
    Replies: 15
    Last Post: 5th April 2008, 02:35

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •