User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Opel Vectra C 2.2

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Istar
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Opel Vectra C 2.2

    Hi guys,

    I have got a problem here and it looks so:

    After washing up of car engine it started normally but for next start it didn't come on again. Check lamp is off; it is not possible to connect to ECU
    while other modules have number of faults.

    It seems that there is a big problem with ECU now I wish to buy another second hand ECU+IMMO+KEYS but I need your help with immo can you tell me please where is immo in the Opel Vectra C?
    Thanks
    Dilick

  2. #2
    Full Member kenp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kr. Hyllinge, Denmark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C


    Engine : 2.2 Direct

    Year : 2004

    Default

    let it dry out.. probaly got water in the modules.. maby that will help.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Istar
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by kenp View Post
    let it dry out.. probaly got water in the modules.. maby that will help.
    thanks boddy,
    but it's already the 3rd day not probably but actually modules got water in
    and now they all are dried out.

    any other suggestions would be very useful
    as for immo isn't that integrated in CIM?

  4. #4
    Full Member kenp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kr. Hyllinge, Denmark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C


    Engine : 2.2 Direct

    Year : 2004

    Default

    yes the Immo is in the CIM

  5. #5
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 110000

    Default

    Have you checked the plugs on the Engine ECU and ABS plug? The ECU on the 2.2 is bolted to the intake manifold with 2 large plugs attached and the ABS module is up behind the battery.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Istar
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by rushy View Post
    Have you checked the plugs on the Engine ECU and ABS plug? The ECU on the 2.2 is bolted to the intake manifold with 2 large plugs attached and the ABS module is up behind the battery.
    yes sure I have already checked the plug on the ECU and as for ABS plugs not yet does it affect engine start and Check lamp presence?
    I tried to scan it but there is no connection possible with ECU
    while I easily got access to other modules (ABS, IMMO, SDM, IPS and others) they all got number of faults.

    the main problem is that I could not get connected to ECU?

    Thanks

  7. #7
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 110000

    Default

    A wet or dirty ABS plug can cause the same faults as a faulty CIM. Mine wouldn't start, dash lights all over the place........... A good clean and all was well.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra B DTI CDX, but its an OPEL!!!
    By Vaux-Man-G in forum General Motoring Chat
    Replies: 20
    Last Post: 28th April 2012, 22:42
  2. Opel Vectra C GTS 2.0T
    By Urkraft-2 in forum Introduce yourself.
    Replies: 9
    Last Post: 27th November 2010, 18:17
  3. More Vectra/Opel from W.A
    By Vectra_C_Chris in forum Quick Photo Album
    Replies: 12
    Last Post: 11th November 2009, 08:07
  4. New Opel Vectra
    By Cornel in forum Quick Photo Album
    Replies: 18
    Last Post: 6th September 2008, 11:24

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •