User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Advice please! Engine/turbo problem

  1. #1
    Regular Member daverip2003's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Advice please! Engine/turbo problem

    Hi all.

    Just driving my vectra (1.9 cdti 120) on the motorway, put my foot down to overtake, everything seemed fine but then the car lost all accelleration. It didn't begin to lose power but putting my foot down does nothing. Now it is sluggish to drive and struggles to get over 3000 revs. First instincts says the turbo may have gone but my knowledge is limited.

    I'm going on holiday tomorrow and need the car to get to the airport, it's about 30 miles away. The advice i require is am I likely to do any significant damage to the engine if I drive the car? I can get it sorted asap on my return.

    Cheers,
    Dave

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Do you have any eml's on?
    Now I need a turbo to keep up!

  3. #3
    Regular Member daverip2003's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What's an eml lol? I had a thing fitted on the commonrail sensor is that one of them?

  4. #4
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    engine management light
    Now I need a turbo to keep up!

  5. #5
    On a Sabbatical
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    EVERYWHERE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What's the "thing" for? Is it a 'tuning box'?

  6. #6
    Regular Member daverip2003's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Oh doh, we noobs must be really amusing for you! Yes there is a car with a spanner over it which appeared when it happened.

    Yes a tuning box, my mate fitted it said it would give more more mpg, and it did seem to work. Could it be that?

  7. #7
    Regular Member slipperysam1984's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Bournemouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi,

    it could be i see a lot of people on here with slimier issues after putting a tuning box on.

    worth a try tacking it off

  8. #8
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The car with the spanner is limp home mode. Thats what stopped you getting more then 3k.

    Remove the tuning box and see what happens. It may just be turned up too high but these boxes seem to cause a few problems.
    Now I need a turbo to keep up!

  9. #9
    On a Sabbatical
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    EVERYWHERE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by daverip2003 View Post

    Yes a tuning box, my mate fitted it said it would give more more mpg, and it did seem to work. Could it be that?
    It could well be.

    Your car is in 'limp-mode' (no acceleration,no revs above 3 thou).

    Try removing the box and disconnect the battery for a 1/2 hour.

  10. #10
    Regular Member daverip2003's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for all the advice guys, really quick response too! Why do these things only happen at the worst times

    I'll try removing that box, it's just a plug in anyway so I'm sure I can cope! Fingers crossed, I'll let you know how I get on. Not sure about disconnecting the battery though, I don't know where my cd player code is!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. about to fit new turbo advice needed
    By john norris in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 2nd October 2012, 19:12
  2. vectra c 2litre turbo idle problem and engine cut out HELP
    By davedave in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 8th September 2012, 20:59
  3. Turbo Gone - Advice needed
    By Landers in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 22nd November 2010, 00:06
  4. Advice for my Engine problem in my 55 Vectra sri 1.9
    By rollercoaster63 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 11th October 2009, 17:45
  5. need a turbo for 3.0 cdti any advice??
    By benn_moon in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 19
    Last Post: 7th July 2008, 12:16

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •