User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: Wobble on Idle Update on CDTI 150.

  1. #1
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Wobble on Idle Update on CDTI 150.

    Well.....I havent really had the time to do anything with the car's recently.

    So yesterday, though't id play about with the plug on the 3rd Injector and MAF Sensor.

    So I pulled them both off and put them back in and made sure they were seated properly. Car was cold from overnight so would be able to tell if the wobble was there.

    Anyway, fired her up and left it to idle for 2 mins and I must admit that I couldnt feel the wobble (as much I should say). Then I did what I normally do to feel the wobble furthermore and rev'd it to 1k rpm and held it and again the car didnt wobble much, it was pretty much the engine turning I could feel.

    Anyway, took it for a spin and this is the stupid part because I think its all in the mind, BUT I actually felt that there was a far lesser flat spot.
    It felt like the car was pulling away from 1.5k'ish rpm as opossed to 1.8-2k rpm.

    Im going to get some electric contact cleaner soon and take all the plugs off the Injectors and re-seat and the same with the MAF plug, before I go onto change the wiring on the 3rd Injector.

    I havent told my dad yet that I tried this as I wanted to see if he generally notices any change. I doubt he will though as the last time I asked him he said I cannot tell as I dont drive into the turbo range..........., here's the keys you try it..... .

    I know one other person on here did something similar with the plugs on the MAF and ECU, anybody else experience a better feel with simply tinkering with the plugs and/or wiring.


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  2. #2
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP NAV

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Default

    Yeah dude... the 3rd injector can be temporarily cured with a spray and reconnect - many people have had joy with this.

  3. #3
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Balls, so only a temp cure???


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  4. #4
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP NAV

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Default

    Quote Originally Posted by Vaux-Man-G View Post
    Balls, so only a temp cure???
    It is really, but if it worked, then at least you know a cause of the problem.

  5. #5
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    OK, there is deffo a difference! I pointed it out to my dad and even he said "oh yeh"!

    AND.....ther MPG seems to have gone the better side of 40. It used to hover around 35-38 mpg, today it was reading 40+.....HAPPY BUNNY!

    Question is, do I go on and replace the wiring or shall I wait for it to screw up again?


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  6. #6
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default



    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  7. #7
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP NAV

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Default

    Quote Originally Posted by Vaux-Man-G View Post
    OK, there is deffo a difference! I pointed it out to my dad and even he said "oh yeh"!

    AND.....ther MPG seems to have gone the better side of 40. It used to hover around 35-38 mpg, today it was reading 40+.....HAPPY BUNNY!

    Question is, do I go on and replace the wiring or shall I wait for it to screw up again?
    Get it replaced mate, its £13 and an hour of your time

  8. #8
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well its back again....... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  9. #9
    Regular Member Penfold101's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Combination of Preston and Oxfordshire...
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Rag it for a bit - maybe not using the turbo is the problem...

  10. #10
    Regular Member John C S's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Gangsta crossover on the drive? Check
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    My Fiat van gets a bit funny if it isn't ragged G.

    Been using high revs for a week and it's shown up a better mpg.

    Still thats Fiat for you
    It stands for

    F ix
    I t
    A gain
    T omorrow


    Go out and rag it, what's the worst that can happen???

    Sorry just been out and the Thatchers Gold Cider may be talking!!

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CDTI - Cold Shudder/wobble
    By Leemarksmith in forum Diesel Engine related
    Replies: 5
    Last Post: 10th December 2012, 18:43
  2. 3.2 lumpy idle update
    By DSmiddy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 9th August 2011, 14:59
  3. Wobble on idle and at 1k rpm-CDTI 150
    By Vaux-Man-G in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 25
    Last Post: 13th August 2009, 13:07
  4. Irratic idle on 1.9 cdti
    By Geoff644NI in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 20
    Last Post: 15th February 2009, 21:52
  5. Replies: 4
    Last Post: 31st July 2008, 15:29

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •