User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Engine Electrics - Warning Light Mystery

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Engine Electrics - Warning Light Mystery

    Hi guys,
    The engine/transmission warning light (car with a spanner through the middle) has started to appear (in the rev counter display) all of a sudden when I turn the ignition on, on my GSI but without the engine running. As soon as I start the engine it disappears and doesn't come on again when driving.

    I've just picked the car up from having the bumper and bonnet resprayed and obviously they need to disconnect the electrics in the bumper to take it off (foglights, parking sensors and Xenon headlight washers in my case) so not sure if that might have anything to do with it? I've tested all 3 and they all work fine). The warning light has never appeared before so I'm puzzled - anyone have any ideas?

    Thanks

  2. #2
    Regular Member Matt&Jemz's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    CORNWALL
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    its a service light i think may be wrong

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by Matt&Jemz View Post
    its a service light i think may be wrong
    The car/spanner light is not a service light.

    The service light is either the word "INSP" in the odometer display, or a car/oilcan light.

    The car/spanner light is the engine electronics / autobox / immobiliser fault light.

    The fault code needs reading out to establish what's put it on.

  4. #4
    Regular Member bigcarman79's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If the light goes out after you start the car it has a fault stored, but its not active. The diagnostics on the car require it to have 10 fault free starts/drives before the symbol disapears when turning the ignition on. I had this a couple of weeks ago but it sorted itself. It was probably a signal glitch from gearbox sensor. I wouldnt worry just yet.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    county down
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    take the bulb out!

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by andwat View Post
    take the bulb out!
    Apart from being a non helpful comment, the 'bulb' is actually an LED which is soldered to the speedo assembly PCB.

  7. #7
    Regular Member SignumPhil's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Luton, Beds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If it goes out after 10 restarts, I'd ignore it, but it's probably worth getting the faults read.

    Phil

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for your help guys – maybe the car was started when the bumper electronics were disconnected which started the fault, but now it’s all been connected up again it’s just a stored fault, as bigcarman79 says? I’ll try the 10 starts and see if it disappears

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    county down
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ohhhhhhhh touchey

  10. #10
    Regular Member steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ashington, Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats






Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Engine electrics warning light
    By datiger79 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 14th May 2012, 21:41
  2. Engine electrics warning light
    By Carl83 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 29th May 2011, 19:20
  3. Towbar Electrics/Airbag warning light
    By Landroverdave in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 1st June 2009, 23:00
  4. Replies: 9
    Last Post: 11th November 2008, 19:05

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •