User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: new to this. warning light

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default new to this. warning light

    can anyone help please, i have a 1.9cdti veccy c 120. 2005. last night i turned on my ignition and a yellow warning light came on showing a spanner and car. wen i started her the light went out instantly. now every time i start her its doing the same thing. cars driving dead on no problems there. at first i thought it was sevice reminder but someone told me that that has a spanner and oil can warning sign(think she might be due a sevice). taking the car on the ferry to scotland next week and was hoping to get some feed back before i get it checked out. last thing i need is to be stranded across the water. thanks.
    Last edited by martygibson1888; 17th August 2009 at 16:52.

  2. #2
    Regular Member steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ashington, Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The reason it shows on start up for a few secs is to tell you a fault has been stored but is no longer present this will eventually go out after month or so.... you could take it to vx and have codes read to put your mind at rest buts its between £60-80 i'd leave it for now if its driving fine and as long as it doent come on and stay on then you've not a lot to worry about.

    HTH

    edit: if you want the light out now you could disconnect battery for 30 mins then reconnect... to clear ecu stored codes.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanx steve. will let it go and just keep an eye on it. u have put my mind to rest. cheers mate.

  4. #4
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just to add, it will also reset itself if after approx 40 fresh fault free starts. I had the same on mine when I had it and Vec-C.com came up trumps with the info. I beleive it doesnt work if you sit there re-starting after 5 secs....


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thx vaux man. dont think it will take too long for 40 starts. my veccys a taxi.

  6. #6
    Full Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I also have the spanner and the car warning light when i turn on the ignition, 2 secs later all lights go out, except that one, it only goes out when the car starts

    I thought this was normal behaviour ??

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by spennny View Post
    I also have the spanner and the car warning light when i turn on the ignition, 2 secs later all lights go out, except that one, it only goes out when the car starts

    I thought this was normal behaviour ??
    Nope, as stated, if it stays on until the engine has been started, then it is indicating a stored fault code. As it goes out once the engine has been started then that means there are no current errors.

  8. #8
    Full Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Big Dave View Post
    Nope, as stated, if it stays on until the engine has been started, then it is indicating a stored fault code. As it goes out once the engine has been started then that means there are no current errors.
    But even when i try the key sequence to read the codes there is nothing there, my car has always done this, so thats why i assumed it was normal for it to go out when its started ?

    You have me thinking now......

  9. #9
    Full Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Big Dave View Post
    Nope, as stated, if it stays on until the engine has been started, then it is indicating a stored fault code. As it goes out once the engine has been started then that means there are no current errors.
    Quote Originally Posted by spennny View Post
    But even when i try the key sequence to read the codes there is nothing there, my car has always done this, so thats why i assumed it was normal for it to go out when its started ?

    You have me thinking now......
    Ok i did the following steps advised by Ste a while back, spanner goes out before car is started,

    When i stop the car and turn ignition back off / on... spanner appears again, but goes off with engine start....

    Anyone close with a fault reader who can help clear / read them... or post one to me and I'll cover P&P please and return

    Get in
    Press and hold both brake and accelerator pedals to the limit of their respective travels
    Turn ignition key to Position 2, ie dash lights on
    Release accelerator pedal
    Re-depress accelerator pedal to the floor
    Turn off ignition
    Turn on ignition to position 2
    The engine symbol on the dash will then begin to blink
    There will be a sequence of flashes, separated by small pauses between numbers and a longer pause between separate fault codes.
    The number of flashes needs to be counted and thus the 4 digit fault code can be determined.

  10. #10
    Moderator & Events Assistant paulhb's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wondering lonely as a cloud
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : M5

    Trim : Nothing needs adding

    Engine : 5.0 V10

    Year : 07

    Mileage : 37000

    Default

    I have been through this with Vx if you have a pre-facelift then the spanner should not come on at all if it does then you have fault codes stored, however if you have a facelift the spanner light is part of the normal sequence and is only an issue if it does not go out when the engine starts.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Warning Light
    By chrissy white85 in forum Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 17th December 2012, 18:01
  2. Brake Light Warning Light
    By michaelangelo in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 29th August 2011, 01:31
  3. Spanner light & 3rd brake light warning?
    By simp_2.2sri in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 5th December 2008, 17:32
  4. Oil Warning Light
    By siz1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 26th November 2008, 20:03
  5. arghh side light problems warning light
    By Gregg in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 11th February 2008, 21:58

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •