User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: unknown fault

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default unknown fault

    hi while driving today the engine management light started flashing and a big F came up on the fuel computer also the speedo dropped to 0 but the engine still ran and the car still drove its happend 3 times now so im getting a bit worried any ideas anyone,i dont have a code reader at the moment so i have no idea where to start looking,when i pulled in and turned it off and left it a min then restarted it was gone and back to normal its a vectra c 52 plate 1.8 petrol ,thanks alex

  2. #2
    Regular Member paul wingnut's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra sri 150


    Engine : 1900 cdti 150

    Year : 2008

    Default

    sounds like trouble with the cim behind steering wheel or connection to instruments

  3. #3
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    That going to be the ABS plug I recon mate. Just need a clean, some contact cleaner will do the job. If that fails then the next port of call will be the CIM, £350+ dealer fix.


  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks alot guys ill get some cleaner and give it a go tomorrow ,forgot to mention ABS light was flashing to so hopefully its that and pray its not CIM

  5. #5
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    The cim and ABS plug are common failure on early vecs mate. Fingers crossed its the ABS plug mate, mines been fine for 2 years since I cleaned it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. unknown fault code
    By Dannyboyjosh in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 27th April 2012, 22:12
  2. Unknown fault????
    By bigpaw35 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 2nd August 2009, 19:35
  3. 2.0 dti unknown fault codes
    By barrymanalow87 in forum Diesel Engine related
    Replies: 10
    Last Post: 17th April 2009, 19:44
  4. unknown fault/canbus code?
    By Jimbobthegreat in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 23rd January 2007, 00:25

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •