User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: EGR update - solutions

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    north east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default EGR update - solutions

    now then

    following previos posts on a fault with my 150 cdti, this is the latest.

    the car stutters/hesitates/judders at a different point in the revs. its mainly around 1500 rmp but as the fault got worse as did the range in which the fault appeared. now following advice on here and elsewhere i cleaned the EGR valve, better at first but then the same, and now replaced the EGR valve, lots better and only done 20 miles since replaced, but the fault is definatly still there. only slightly but never the less it's still there.

    what now? someone metioned problems with torque bearings, possible or not? also the fault has started to affect the turbo. as the fault gets worse the more it affects it. it comes in later and the overall performance of the cars drops.

    help before i put a match to it!

  2. #2
    Regular Member Grimo72's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Lincs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    3rd injector ?

  3. #3
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra gsi

    Trim : Full heated leather

    Engine : 3200

    Year : 2004

    Default

    another 150 playing up....god bless the 8v


    3rd injector loom m8.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    north east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    3rd injector ? what does it do and can i replace it myself? any more info would be great?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Havant
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Jenko,

    The connector cable is dodgy, that's all.

    Parts from VX should cost £12. All you need is to be competent with a soldering iron.

    how2 below

    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=73584

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    county down
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 3rd injector

    get VX garage to do it. I don't have a soldering iron and never will !

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    north east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    read the how 2, thanks

    what is it doing? why is it broke and why the 3rd injector? surely any of the cables could be broke?

  8. #8
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    to the "we own a CDTI 150 with a problem that no one can fix" club mate!!


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  9. #9
    Regular Member nigec's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by vaux-man-g View Post
    To the "we own a cdti 150 with a Problem that no one can fix" club mate!!
    lol !!

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Havant
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    why injector 3? heaven only knows. All the connectors look identical to me but it's only ever number 3 that goes as far as I can tell.

    I think its a case of heat from engine etc causing the plastic of the connector to break or whatever and the subsequent exposure of the electrical contacts within to elements causes corrosion and a lack of conductivity. That might well be a load of bunk but I cannot think of any other reason for it!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Mobile Phone Solutions
    By hodge725 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 26th November 2012, 15:21
  2. DPF quick fixes, and permanent solutions
    By fixitsan in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 24th November 2012, 12:56
  3. Solutions for connecting an ipod
    By Dan70 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 27
    Last Post: 13th July 2010, 20:48
  4. Ipod connection solutions
    By Misty Design in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 16
    Last Post: 16th August 2008, 07:09
  5. Limp mode after tuning box install, any solutions?
    By kktdragon in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 8th July 2008, 21:31

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •