User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2

Thread: Underpower - then limp mode and light?!?!?

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Rochester
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Underpower - then limp mode and light?!?!?

    Wondering if anyone can help, I've got a 54 plate 1.9cdti 120, just recently she has been a little underpower and even more recently when trying to accelerate hard the light has come up on the dash and we've gone into a restricted (limp) mode. Car is still driveable and when ignition is turned off and on again light stays off. When car is started it sounds like it is running on three cylinders but this clears after acceleration.

    Have put a fault code reader on and it's shown nothing - am very reluctant to pay out £70 squiddly diddlys for a stealer to tell me they can't find anything wrong either. Thought I was on to something tonight as removed air filter and the suction side of the box was full of leaves, cigarrette butts, small children etc.!! Hoovered out and found fag butt stuffed down small suction line to turbo intake (thats what it looked like). After clearing all this took for a drive and still get this fault - any ideas as to where to look next - going to be servicing it soon to replace manked filter!!!

    Cheers Simon.

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    london
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Does the turbo kick in if not it could be a vacume pipe that has split. In front of the engine there is a little round module with a few small plastic pipes and a thicker rubber one running from it to a metal pipe that leads back to the turbo. My one perished on the same car and badly slowed the acceleration. If not that try fuel filter, sometimes this can cause a car to be sluggish more so in diesels.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Spanner Light but no Limp Mode
    By GazVXLINE170 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 31
    Last Post: 28th July 2010, 13:07
  2. Limp mode & Emissions light
    By missmuggins in forum Diesel Engine related
    Replies: 12
    Last Post: 4th June 2009, 21:02
  3. Limp mode, Emmision light on
    By sirnapper in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 25th May 2009, 01:43
  4. limp home mode but no spanner light??
    By mick 1986 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 5th April 2009, 12:22
  5. spanner light on 2.2 dti and goes in to limp mode
    By thelad in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 14th March 2008, 21:48

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •