User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: 3rd Injector Wiring-CDTI 150

  1. #1
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 3rd Injector Wiring-CDTI 150

    Chaps,

    How can I tell if the 3rd Injector/Wiring is on the CDTI 150?

    Its just been for a service and that didnt pick anything up so am I safe?

    Current sysmptoms:
    - low power between 1-2k rpm;
    - EML showing as EGR Valve on Tech2.

    Already cleaned EGR Valve and inlet manifold entry and boost sensor.
    Light came back on-EGR Valve again so replaced for 2nd hand unit that has allegedly been re-wrked by Vx.
    Now have real low power between 1-2k rpm.

    Been serviced yesterday and EGR Valve on again when Tech2'd.

    It doesnt misfire or stall....

    Can it be the 3rd Injector wiring? Is there a visible inpection I can do?


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  2. #2
    Regular Member parsco's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Can't always tell mate. Sometimes they are loose but it's more a trial and error mate

  3. #3
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    How do I check if its loose....do I have to physically "wiggle" it about... (no jokes please)!


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  4. #4
    Regular Member parsco's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Give it a wiggle first but I think you'll have to take it off and I think you can get some sort of electrical contact spray to clean it up maybe also try keeping it tight with a cable tie and see how it goes

  5. #5
    Regular Member sargey's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Arbroath
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    When it happens to me, the car shudders violently @ 70mph + until I take my foot off the accelerator.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Havant
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If you are constantly getting EGR valve errors despite replacing the unit it might be egr valve cabling or sensor(is there one?) thats screwed up and not the valve itself...

    the other thing is, a reconditioned part is only reconditioned for 1 reason... it WAS broken... might still be!

  7. #7
    Regular Member 98vectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    stoke on trent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine got egr fault codes and in the end it turned out it was the air mass meter, changed that and cured it,aparently faulty air mass meters give a egr fault code.

  8. #8
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by bappy View Post

    the other thing is, a reconditioned part is only reconditioned for 1 reason... it WAS broken... might still be!
    TBH---I was thinking the same thing, but thought it were worth a punt @ £25'ish squids! Have now bought a new one from fleebay----lets see what this does!

    Quote Originally Posted by 98vectra View Post
    Mine got egr fault codes and in the end it turned out it was the air mass meter, changed that and cured it,aparently faulty air mass meters give a egr fault code.
    What a load of dogs danglies Vx have made! Cant even get their fault codes right!

    Problem is, if the airbox mod, the K&N panel filter and the NEW EGR Valve dont sort it, like am I forking out for a new air mass/flow meter! Its one thing after another!


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Havant
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    try cleaning the contacts on the mass meter first.... if there is dirt in the connector then the impedance accross the unit will be too high and will make the ECU think it's broken even if the unit itself is fine.

    all you have to do is spray some isopropyl alcohol or some circuit board cleaner (available at halfrauds for about £4 a tin) into the connector (on the cable side not the MAF side!) then pulg it in, take it out several times so the connectors 'scratch' each other clean. leave it disconnected for 10 mins for the cleaner to evaporate then plug it back in again. best to do this with the battery disconnected to make sure the contact cleaner does not cause any shorts accross the MAF pins.

  10. #10
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Here is my injectors.....probably doesnt mean anything!

    http://i29.tinypic.com/2hcqdee.jpg


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 16th December 2012, 16:46
  2. Injector Wiring Loom (common fault on 3rd injector)
    By Vaux-Man-G in forum Parts for sale
    Replies: 3
    Last Post: 8th October 2010, 12:18
  3. 3rd injector mod wiring cdti 150
    By hitcho in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 3rd September 2010, 20:13
  4. 3rd Injector Wiring Mod DONE....and......
    By Vaux-Man-G in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 20th September 2009, 09:41
  5. 3rd Injector wiring Fix??
    By bigpaw35 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 16th August 2009, 11:13

Visitors found this page by searching for:

injector wires loose on vectra

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •