User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Help on electrical problems....please

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Help on electrical problems....please

    Hi,

    I have a 54 plate CDTi bought 3 months ago. In need of some advice re some niggles -

    1. When the key is out the ignition, the mileage display remains lit all the time. Is this normal?

    2. To open the boot I have to shut all doors, lock them then open them again, which is pretty annoying to say the least. Is this normal?

    3. The windows can be opened and closed when the key is out off the ignition which seems kinda strange. Is this the norm too?

    4. When the fuel tank is totally full, the guage only registers 3/4 full.

    All help and advice appreciated.

    Cheers!

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Coby View Post
    1. When the key is out the ignition, the mileage display remains lit all the time. Is this normal?

    2. To open the boot I have to shut all doors, lock them then open them again, which is pretty annoying to say the least. Is this normal?

    3. The windows can be opened and closed when the key is out off the ignition which seems kinda strange. Is this the norm too?

    4. When the fuel tank is totally full, the guage only registers 3/4 full.
    1: No, it should go out after a set time - not long - but it comes on when you unlock the doors.

    2: Is it a vectra with a key hole in the boot? If it is then the lock can be left in dofferent positions so it doesn't unlock with the doors, is unlocked all the time etc. It could be that?

    3: Yes thats normal, they stay active for 10 mins or something or until you lock the doors.

    4: Sounds like the sender in the tank could be faulty.

    Do you have a manual with the car? I'd advise having a look in there as the vectras have a few useful features that are detailed in there
    Now I need a turbo to keep up!

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers Big Sig!

    Yes -

    1. Mileage display remains lit permenantly. Drives me crazy.

    2. No keyhole in the boot. Have to use the buttons on the key. Which means if I want to get into the boot, I have to lock all the doors from the key then open all the doors again, just to get the boot to work. It's not handy.

    3. Hmm, my windows are active all the time with no ignition. Must be a fault.

    4. Will get the sender checked out.........as well as the other probs.

    Thanx!

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by Coby View Post
    2. No keyhole in the boot. Have to use the buttons on the key. Which means if I want to get into the boot, I have to lock all the doors from the key then open all the doors again, just to get the boot to work. It's not handy.
    Do you have to press your remote once to open the drivers door and twice for all the other doors, fuel filler, and boot?

    If so, then maybe you've only pressed the remote once, which would mean the boot will still be locked until you either press the remote again, or lock/unlock via the buttons on the door panel.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Thinking further about your boot problems. If you've not had the car from new, could someone have replaced the remote fob? Changed it from a 3 button to a 2 button one?

    I can't remember when Vauxhall stopped using the auto-locking for the boot once the car went above 5 mph. My Jan 04 registered 53 reg had it, along with a 3 button fob, if that's any help.

    Basically what I've thinking is that maybe your Vectra still has the auto-locking boot?

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Big Dave View Post
    Do you have to press your remote once to open the drivers door and twice for all the other doors, fuel filler, and boot?

    If so, then maybe you've only pressed the remote once, which would mean the boot will still be locked until you either press the remote again, or lock/unlock via the buttons on the door panel.
    Yes, once for drivers door and twice for the rest, but even when it's been pressed twice the boot will not open without pressing the lock all doors button then pressing the open button twice.

    The boot must be auto locking but isn't keen on opening . Am dreading the day when it refuses to open at all. Will probably have it full of frozen food amd fresh meat knowing my luck

  7. #7
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    Doesn't it open if you press the button next to the electric windows because it should

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yesss!! Thanks John!

    One prob cracked, 3 to go.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by john.robertson2 View Post
    Doesn't it open if you press the button next to the electric windows because it should
    Quote Originally Posted by Coby View Post
    Yesss!! Thanks John!.
    If you've got a boot open button on the door panel then you should have a three button remote, not two.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ok I have just checked mine and if you do not lock the car, even after 1/2 hour the windows still work in mine, never had a problem though... I guess this is also normal?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Put new alternator in Vectra C 2.2 - electrical problems started
    By MatRichie in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 9th December 2012, 18:58
  2. Weird Electrical Problems 2002 2.2 SRI Help!
    By BaileySRI in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 17
    Last Post: 1st March 2012, 15:25
  3. Signum CDTi150 serious electrical problems.......... help!!
    By mr-s in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 5th December 2011, 14:06
  4. vectra 2.2 elite electrical problems
    By benson306 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 3rd May 2011, 20:30
  5. Electrical Problems
    By smellinglovely in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 13th January 2009, 21:43

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •