User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: TID to GID

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Rosyth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default TID to GID

    Hi all hope someone can help me out i have a Vectra Active 2004 i got a GID Screen, Wiper Stalk and Washer Level Sensor off a Vectra Elegance unsure of it's age. Fitted all in and put the extra 2 wires in from the screen to the OBD2. The screen is displaying the normal info so i toke her down to the local dealer for TECH2 to get the computer working they tied 4 times but it woudn't work they said the screen wont pair or communicate with the head unit witch is a CDR 2005, so i'm thinking do i need a different screen or head unit. Can anyone help me out with my problem please

    Jason.

  2. #2
    Regular Member mhvcbv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    cambs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Jason_899 View Post
    Hi all hope someone can help me out i have a Vectra Active 2004 i got a GID Screen, Wiper Stalk and Washer Level Sensor off a Vectra Elegance unsure of it's age. Fitted all in and put the extra 2 wires in from the screen to the OBD2. The screen is displaying the normal info so i toke her down to the local dealer for TECH2 to get the computer working they tied 4 times but it woudn't work they said the screen wont pair or communicate with the head unit witch is a CDR 2005, so i'm thinking do i need a different screen or head unit. Can anyone help me out with my problem please

    Jason.
    hi m8
    is it all working ok by displaying radio time temp and range.

  3. #3
    Admin & Merchandise Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Hi would be help full to have GID part number and code,assuming its the right one it shouldn't need paired,they should only be trying to activate the BC functions which is done in variable coding,Is the display showing all radio stations and and time/date ? or is it displaying safe Post the above info and we will try and help

  4. #4
    Regular Member mhvcbv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    cambs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi m8
    if it as above what i posted then is he having trouble getting the stalk and trip computer working. if its that then tell him to reset the cim so the cim will reconise the stalk.
    its the only way to get the stalk and trip function working.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Rosyth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes i get the info on the display time, date, temp, radio, cd and range. i will try take apart tonight to get the numbers on the back of it if not will strip it down tomorrow. the thing that got me was i was telt the screen won't pair up with the cd player so how am i getting all the standered display info. when i was changing the stalk maybe done it the wrong way pushed a pin down the back of it in the slot to relase in pulled it out they both have 3 contacts runing down it so just pushed the new one in did i have to replace the wee bottom bit aswell?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Rosyth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Right just striped it down the sticker on the back has got the following writing on it


    13 117 636 AJ
    34 270 7650
    500 205 008 003 100 2

  7. #7
    Regular Member kenp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kr. Hyllinge, Denmark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C


    Engine : 2.2 Direct

    Year : 2004

    Default

    its from a 02 or early 03 model year that should fit to your car..

    they should be able just to change the code index to the correct ones..

  8. #8
    Admin & Merchandise Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    You dont need the GID paired to your HU the only screens paired to the HU in a half canbus veccy are the NCDC range !
    The screen is working correctly if you are getting all information like time/date/temp/cd/radio/range
    What you need is the wiper stalk activated with the BC controls,to do this tell them to reset your CIM and then code everything back,this will then give you the control over the BC.
    If after activateing the wiper you still cant get BC you will need to ask them to activate it in variant coding section,but i'm sure as soon as the stalk is paired to your CIM you will have access to this option HTH

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Rosyth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for that the next time i get i will go back down and speak to the dealer and get it booked in. thanks for the help again.

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Surrey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I am quite new to the vectra owners club but by looking at the posts to have im hoping you can help me.

    I have a vectra C 150 cdti sri. I have a display in the car now which gives me the range and mpg and so on. i wanted to change it for a better display out of an elagance. i have fitted the new screen with wiper stalk bc and had it programmed and it all seems to work ok but the after market head unit wont work unless i put the old screen back. i have been reading about people that have changed wires and i wasnt sure if i still need to do this as the screen works. im confused about the difference between TID GID BID CID. could you help me please.

    Thank you
    Ian

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

vectra c tid to gid

vectra c gid usage

cdr 2005 vectra fitting trip computer

tid a gid

tid to gid vectra

tid to gid

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •