User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Horrid FLAT SPOT between 1-2k RPM.HELP!

  1. #1
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Horrid FLAT SPOT between 1-2k RPM.HELP!

    Chaps,

    This is an ongoing problem im trying to resolve with my dad's CDTI 150 SRI. I have repalced the EGR valve for a second hand unit which has apparently been re-worked by Vx (has a hole in the solenoid side), and I have previously cleaned the old EGR Valve and the inlet manifold and boost sensor.

    The EGR valve, Boost Sensor and Swirl valve have all been repalced by Vx 2 years ago and the car is only just touching 27k from new (55/2005).

    I have also checked the swirl bar and it is happily spinning all 4 injector's when rev'd.....

    ............the problem I am getting is a horrible horrible flat spot between 1-2k RPM. It just doesnt seem to want to shift or is very relucatant, but once im over 2k RPM, its right as rain!

    I had the same'ish problem with the old EGR Valve and same with this, everything else seems in order too.....what next?

    THIS ONLY happens during take off.....if I take off an rev over 2k RPM, its good and much better, but anything below and I feel a HUGE LAG!!
    Its a bit as when im at the lights, I almost get the feeling that the chap next to me in a 1 litre Micra Tempest is going embarass me, OR he thinks I want to race him.

    It feels a though it will stall if it dont get some proper high rev'ing!


    ! ! ! ! !


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  2. #2
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ?? ?? ??


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  3. #3
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    I have a similar issue with my V6 and some have suggested it could be a faulty air flow sensor...hmmm

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    North west
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sounds like a dirty EGR valve to me. have you cleaned it ?

  5. #5
    Regular Member slick91's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by rob 2.2dti View Post
    sounds like a dirty EGR valve to me. have you cleaned it ?
    hhhmmmm .......[/quote]The EGR valve, Boost Sensor and Swirl valve have all been repalced by Vx 2 years ago and the car is only just touching 27k from new (55/2005).

    think so mate.......

  6. #6
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by rob 2.2dti View Post
    sounds like a dirty EGR valve to me. have you cleaned it ?
    Quote Originally Posted by slick91 View Post
    hhhmmmm .......
    The EGR valve, Boost Sensor and Swirl valve have all been repalced by Vx 2 years ago and the car is only just touching 27k from new (55/2005).

    think so mate.......[/quote]


    Deffo not this folks....I CLEANED THE EGR valve out myself two weeks and have just replaced it for another 2nd hand unit too which is clean as a whistle too and I double cleaned it to make 100% sure!


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  7. #7
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Variable turbo vanes stuck?
    Now I need a turbo to keep up!

  8. #8
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Big Sig View Post
    Variable turbo vanes stuck?
    :thud: !

    OK, now I am proper proper confused.

    are Variable turbo vanes ??


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  9. #9
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The turbo changes the inlet size with the variable vanes to provide constant boost over a longer rev range. They can become full of rubbish and stick in one place, therefor acting like turbos of old. Loads of lag until they spool up.

    I think <- my disclaimer!

    BTW, K&N forsale in the forsale section
    Now I need a turbo to keep up!

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    BIRMINGHAM
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi mate
    how you doing iv'e just got myself a 58 plate 1.8 sri and i have the same lag when from 1st to 2nd thinking of taking it back to VX to see if they can sort it out

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Flat spot :(
    By marc vectra sri in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 13th August 2012, 19:06
  2. 1.8 flat spot...
    By danBoy in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 27
    Last Post: 10th August 2009, 09:25
  3. Flat spot!
    By bigknill in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 24th July 2009, 09:43
  4. flat spot
    By surreyl31 in forum Petrol Engine related
    Replies: 6
    Last Post: 16th July 2007, 18:41
  5. Flat spot
    By mriley60 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 3rd July 2007, 14:15

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •