User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Flat spot!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Gloucester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Flat spot!

    Hi all,

    I have the fabled 1.9CDTi 150 and have found that when under hard acceleration, the car seems to bog down and "stall" at about 2000rpm and occasionally again at 2600rpm. It's like the engine has taken a breath or that the turbo is clearing it's throat before spinning up again and going strongly.

    Any ideas what might be causing this?

    Oh, and the EGR valve was replaced about 8 months ago so I sincerely hope it's not that!

  2. #2
    Regular Member steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ashington, Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you cleaned out your airfilter and done air box mod?
    Last edited by steve; 24th July 2009 at 09:32.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Gloucester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by steve View Post
    Have you cleaned out your airfilter and done are box mod?
    Short answer - no. But I will do asap.

    Any other possible causes?

  4. #4
    Regular Member steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ashington, Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could it not just be turbo lag?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Gloucester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No, it happens when the turbo is spooled up and pushing hard. It's as though there is a distinct plateau in the torque curve before it goes up again.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Flat spot :(
    By marc vectra sri in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 13th August 2012, 19:06
  2. Flat spot
    By marc vectra sri in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 1
    Last Post: 12th August 2012, 19:38
  3. flat spot but different
    By Derek Mc in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 28th July 2012, 11:40
  4. possible flat spot?
    By andreitone in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 7th August 2009, 15:04
  5. flat spot
    By surreyl31 in forum Petrol Engine related
    Replies: 6
    Last Post: 16th July 2007, 18:41

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •