User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: water coming out of resovoir like a geaser

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Telford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default water coming out of resovoir like a geaser

    Every time i stop the car and switch off the engine water blows out of the resovoir, its fine when running even on tickover and the temp gauge is stable no sign of over heating. Ive changed the water pump,radiater and thermostat but due to being put on short time at work have now run out of dollars , i'm thinking of dusting of the old tool box and taking the cylinder head off to check the condition of the head and gasket, does anyone have any idea's as to what could be causing this problem before i take off the cylinder head. chears Ade

  2. #2
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Where does the water level sit when cold? Is it at the marked level on the container?

    Any signs of water in the oil? (take off oil filler cap and is there any white mess)

    Any signs of oil in the water container?

    Is there antifreeze in the water?

    Does the rad fan come on when it gets too hot?
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Telford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi thanks for your reply,
    there is no sign of any contamination in the oil or the water and no white in or around the oil filler cap, I top it up to the fill line when cold with summer coolant,then after it blows there is normaly about one inch of water left in the header tank, the fan does come on when it gets too hot.
    cheers Ade.

  4. #4
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Well thats me confused, maybe an air lock somewhere. Does the heater work?
    Might be worth giving it a run/thrash with the heater full on and see if that clears it
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  5. #5
    South Wales Assistant Regional Organiser davidjameswest's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    llantwit major
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    leave it running with the heater on full on hot and leave the cap of the water bottle to let any air out mate sonds like a blocked water pipe and its building pressure up some where, pipes get blocked some times

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Telford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for that I will try that today and let you know, fingers crossed, cheers Ade

  7. #7
    Ex Vec-C Admin Deztroyer's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    WGAF#5
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ade,

    Fill the system by slowly pouring the coolant into expansion tank until it is up to filler neck.

    Using a small screwdriver ,lift up the wire clip securing the left hand heater hose to the heater matrix pipe stub,and disconect the hose from the stub.

    Additionally,on 1.9 ltr engines,open the bleed screw in the coolant pipe above the exhaust manifold.

    As soon as coolant begines to run from the heater matrix,push the sucuring wire clip back into position on the heater hose end fitting ,then push the hose back onto the matrix pipe stub.

    Ensure that the wire clip securly locks the hose in position.

    close the coolant pipe bleed screw as soon as coolant emerges.


    as per the manual

    hope this helps

    regards

    Dez

    0-Large smile ......every time it's driven

  8. #8
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    NULL
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    has anyone thought that maybe the pressure cap is stuffed??

    seen this quite a lot!

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Telford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well it was the pressure cap the wrong one fitted the car is now up and running in time to fetch my new born grandson and mom from hospital:-)
    a big THANKS for all your help guys couldnt have done it with out all the input from the forums.
    CHEERS Ade

  10. #10
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    NULL
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Ha Ha HA

    See i was right !!

    For Once!!

    Always start with the simple things!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. water coming into car
    By pendraig2008 in forum Bodywork & Interior
    Replies: 6
    Last Post: 19th February 2011, 23:37
  2. What colour is your radiator water bottle water? and head gasket.
    By Jow20 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 30
    Last Post: 26th January 2011, 21:39
  3. I'm Coming Down With Something
    By VauxVeteran in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 9
    Last Post: 1st April 2009, 00:36
  4. water coming in car
    By topman825 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 1st June 2008, 21:54
  5. Coming soon !!!!!
    By markm in forum Cars for sale
    Replies: 13
    Last Post: 11th August 2007, 13:41

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •