User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Is it possible to adjust Auto Headlights

  1. #1
    Regular Member tramman's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Selby, North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Is it possible to adjust Auto Headlights

    Does anybody know if it's possible to adjust the lighting level at which Auto Headlights switch on?

    My previous Vectra's switched on alot lower lighting level than my current one, so wasn't sure if it was a variable that could be adjusted with Tech 2

  2. #2
    Full Member gibbon7000's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    lincs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Not sure mate, would be nice to know tho. Mine seem to be all over the place. When i finish work at 6am its really bright, sun out and the auto lights are on??? then in the evening they wont come on until about 9pm when its much darker than 6am???

    My other car. 1972 1641cc slammed beetle. On the road finally!!

  3. #3
    Regular Member Tadpole's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    'I haven’t lost my marbles, they’re in a bag somewhere? .. '
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Try a search as I am sure there is a thread or four on the very subject ...........

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    I previously asked quite some time ago and the answer I got was no.

  5. #5
    Regular Member tramman's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Selby, North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Tadpole View Post
    Try a search as I am sure there is a thread or four on the very subject ...........
    Sorry did a search originally but had no luck, just tried again and found one thread. Looks as if the answer is no.

    Noticed however there are two types of sensor one for green tinted windscreen and one for infra red (or UV) windscreen anybody know how to tell which windscreen is fitted.

    Gonna atempt to clean sensor as well.

  6. #6
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    247 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    Nothing on tech2 to set for the autolight sensor. But I noticed on my replacement windscreen on the SRi that the centre of the sensor part is dark, and my headlights play up something rotten, they need need direct sunlight pointing at them to turn off! But with the elite, (same sensor) the replacement windscreens sensor bit in the middle is clear, so the sensor can see the light properly and that works fine.
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  7. #7
    Regular Member Tadpole's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    'I haven’t lost my marbles, they’re in a bag somewhere? .. '
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by tramman View Post
    Sorry did a search originally but had no luck, just tried again and found one thread. Looks as if the answer is no.

    Noticed however there are two types of sensor one for green tinted windscreen and one for infra red (or UV) windscreen anybody know how to tell which windscreen is fitted.

    Gonna atempt to clean sensor as well.
    Could have been something else I was thinking of m8 looks like it's a no .......

  8. #8
    Regular Member tramman's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Selby, North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by plasma View Post
    Nothing on tech2 to set for the autolight sensor. But I noticed on my replacement windscreen on the SRi that the centre of the sensor part is dark, and my headlights play up something rotten, they need need direct sunlight pointing at them to turn off! But with the elite, (same sensor) the replacement windscreens sensor bit in the middle is clear, so the sensor can see the light properly and that works fine.
    Mine's an elite and as you say it is clear where the sensor fits, previously i had a design and i'm sure that was darker so maybe that's the problem and I now have a sensor which works correctly in the dark and

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi - not sure if this helps, but I've previously owned a couple of cars with auto-headlights, and I asked the manufacturers if it was possible to adjust the sensitivity settings so that the lights came on earlier - both Volkswagen and Renault said NO it wasn't possible. I had more chance of sniffing the top of a bottle of Grolsch with George Best than getting the light settings changed.


    In the end, I had to really put myself out, and reach all the way down to the dashboard- and make use of my worn out muscle tissues in my right arm, then flick the light switch on manually. The most annoying thing was that I had to do it all again in reverse order every time I got home - but it's not all bad news - I've regained most of the use of my right arm!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Auto Wipers and Auto Headlights
    By skip85 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 25th November 2012, 01:12
  2. facelift headlights dont adjust
    By hairy31 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 22nd October 2012, 18:48
  3. auto wipers, can you fit auto headlights?
    By taffy bhoy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 16
    Last Post: 8th June 2011, 11:32
  4. how do i adjust my headlights??
    By bangty 1 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 19th October 2010, 16:41
  5. Help please, how to adjust the headlights
    By PeterVV in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 6th October 2010, 21:10

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •